sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateSestri Art Gallery: Cristinel Ionel Prisacaru - rigoarea artei

Sestri Art Gallery: Cristinel Ionel Prisacaru – rigoarea artei

Sestri Art Gallery a găzduit o nouă întâlnire culturală prilejuită de închiderea expoziției de grafică și pictură a artistului Cristinel Ionel Prisacaru, profesor de arte plastice la Clubul Copiilor din Roman. Creația sa bogată, substanțială, prin valorile de conținut și expresie plastică pe care le promovează, ne prezintă un artist talentat, capabil să mărturisească pentru vremea sa și pentru generația sa.

Prezint 32 de lucrări realizate în diferite perioade de timp. Sunt multe propuneri, multe teme, tema timpului, tema zborului, unele sunt schițe pentru viitoarele mele lucrări de mai mari dimensiuni pe care o să le realizez în tehnici mixte. Mă bucur foarte mult pentru că expun la Sestri Art Gallery. Pentru mine, Piatra-Neamț este un oraș de suflet, aici mi-am petrecut cei mai frumoși ani, anii de liceu. Am fost coleg de clasă cu Cristina Petrariu la Liceul de Arte «Victor Brauner» și păstrăm niște amintiri minunate”, a spus Cristinel Ionel Prisacaru.

Cristinel Prisacaru este în primul rând un grafician, un om al desenului solid. Sigur că folosește și culorile, numai că nu-și face din ele un paravan, ci prioritar este desenul în toată povestea pe care ne-o propune. Prin felul în care este făcută această expoziție, artistul ne arată în primul rând capacitatea sa tehnică, felul în care știe, poate și are ocazia să controleze limbajul plastic, fie că e vorba despre desen, guașă ori tehnici mixte”, a afirmat scriitorul Emil Nicolae, critic de artă.

Întâlnirea a fost moderată cu eleganță de dr. Ecaterina Ganea, curatorul expoziției. „Cu penelul sau penița, prin laviuri sau velaturi, Cristinel Ionel Prisacaru își exprimă gândurile cu măiestrie, într-o manifestare a frumosului ce ne încântă. Arta sa, cu influențe sacre, o regăsim așternută întru mângâierea sufletului și suntem încântați să fim părtași la acest dialog al percepțiilor subtile. Orice adevărată frumusețe ne poartă sufletul spre înalte sfere. Ne bucurăm pentru că îmbogățim cu emoții și trăiri această primă lună de toamnă”.

În cadrul expoziției a avut loc și un recital de nai susținut de Radu Marius Moroșanu, profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner” și eleva sa, Denisa Catană.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments