O nouă expoziție de pictură Petru Diaconu, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”

Actuala expoziție personală a pictorului Petru Diaconu de la Galeria „Lascăr Vorel” – una dintre cele mai frumoase din ultimii ani -, îl recomandă, indiscutabil, ca pe un artist ajuns la deplina dezvoltare a potențialului creator.

Petru Diaconu este un perfecționist, nu lasă nimic nefinisat, neîncheiat, neterminat. Este o expoziție bogată, o expoziție pentru tratarea sufletului, pentru liniștirea ochiului, pentru împrospătarea simțurilor”, a explicat Emil Nicolae, critic de artă.

Credincios stilului său, Petru Diaconu a ştiut să şi-l apropie necontenit, să-l aprofundeze de la o expoziţie la alta, demonstrând de fiecare dată, un plus de subtilitate a simțirii. Actuala expoziție include și cinci lucrări în ulei realizate de artist înainte de 1989.

Schimbarea de la ulei la acrilic a fost foarte importantă pentru mine, întrucât acrilicul oferă mai multe posibilități. Practic, sunt două „vieți” aici, înainte de 1989 și de după 1989. E vorba despre actualitate și istorie, trecut”, a spus Petru Diaconu.

Expoziția poate fi vizitată până miercuri, 15 iunie 2022.

Violeta MOȘU