sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitate„Total Suport Artist Autism Adult“, la Biblioteca Județeană, vineri, 1 aprilie

„Total Suport Artist Autism Adult“, la Biblioteca Județeană, vineri, 1 aprilie

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în colaborare cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț și Motion ARThoughts, evenimentul „Total Suport Artist Autism Adult“, un altfel de dialog despre incluziune a tinerilor cu tulburare de spectru autist (TSA). Întâlnirea va avea loc vineri, 1 aprilie 2022, cu începere de la ora 17:00, în Sala Cupola, și marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sărbătorită anual la 2 aprilie, ca urmare a deciziei Adunării Generale a ONU, prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007.

Programul include și vernisajul expoziției semnate de Marco Obreja și un recital de chitară susținut de Carla Boroianu Botez, Chiara Cipolletta (clasa a XI-a, prof. coordonator Iulian Stoica) de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ și Alexandru Cojocaru (anul II, coordonator conf. univ. dr. Constantin Andrei) de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț.

Cu acest prilej, vor  fi prezentate patru filme scurte în care se pune accent pe unicitatea și talentul tinerilor cu tulburare de spectru autist.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments