„Total Suport Artist Autism Adult“, la Biblioteca Județeană, vineri, 1 aprilie

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în colaborare cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț și Motion ARThoughts, evenimentul „Total Suport Artist Autism Adult“, un altfel de dialog despre incluziune a tinerilor cu tulburare de spectru autist (TSA). Întâlnirea va avea loc vineri, 1 aprilie 2022, cu începere de la ora 17:00, în Sala Cupola, și marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, sărbătorită anual la 2 aprilie, ca urmare a deciziei Adunării Generale a ONU, prin Rezoluția 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007.

Programul include și vernisajul expoziției semnate de Marco Obreja și un recital de chitară susținut de Carla Boroianu Botez, Chiara Cipolletta (clasa a XI-a, prof. coordonator Iulian Stoica) de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ și Alexandru Cojocaru (anul II, coordonator conf. univ. dr. Constantin Andrei) de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț.

Cu acest prilej, vor  fi prezentate patru filme scurte în care se pune accent pe unicitatea și talentul tinerilor cu tulburare de spectru autist.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)