Spectacolul „VA URMA. Pe Planeta Oglindă”, de Gianina Cărbunariu, nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural

Spectacolul Teatrul Tineretului, „VA URMA. Pe Planeta Oglindă”, de Gianina Cărbunariu, a fost nominalizat în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural. Celelalte două spectacole nominalizate în cadrul categoriei TEATRU sunt „Consimțământ”, produs de Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, în regia lui Radu Afrim, și „Romeo și Julieta”, spectacolul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, în regia lui Vidnyánszky Attila jr.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc luni, 18 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon din București.

Organizată pentru prima dată în 1998, Gala Premiilor Radio România Cultural reprezintă o recunoaștere a celor mai importante reușite ale culturii românești în anul anterior și este singurul eveniment care premiază toate domeniile culturii din România.

Le mulțumim jurnaliștilor Radio România Cultural care sunt o prezență constantă la premierele TT, precum și la ultimele patru ediții ale Festivalului de Teatru de la Piatra-Neamț!”, au declarat reprezentanții Teatrului Tineretului.

La categoria FILM, printre cele trei producții nominalizate, se numără și pelicula „Neidentificat”, a regizorului pietrean Bogdan George Apetri.

Din juriu au făcut parte: scriitorul, traducătorul și criticul literar Bogdan Ghiu, Andreea Chiriac Hentea – critic de film, Radu Croitoru – manager Radio România Cultural, Matei Martin – realizator Radio România Cultural, Anamaria Spătaru – realizator Radio România Cultural.

(Dor de Neamț)