marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateVictor Brauner, în viziunea artistică a copiilor

Victor Brauner, în viziunea artistică a copiilor

Elevii din clasa a V-a A, de la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, coordonaţi de profesoarele Valentina Andrei (limba şi literatura română) şi Adriana Stanciu (arte vizuale şi istoria artei) au adus un omagiu pictorului Victor Brauner, printr-o activitate desfăşurată miercuri, 12 iunie, în Sala Arte, Multimedia a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu“ Neamţ.

Pornind de la un filmuleţ despre arta modernă a pictorului Victor Brauner şi continuând cu o prezentare powerpoint despre viaţa şi lucrările sale ce au anticipat arta multimedia prezentă, profesoarele îndrumătoare au susținut și o dezbatere pe tema „Dadaismul în pictură şi literatură“. Elevii au fost extrem de încântaţi de explicaţiile primite referitoare la curentul literar-artistic nonconformist ce a promovat nonsensul, încât au dorit să creeze versuri dadaiste.

După acest joc de cuvinte, elevii au realizat diferite creaţii, pornind de la tema propusă: „Victor Brauner, în ochii copiilor”. Dat fiind faptul că suprarealismul este un curent artistic destul de dificil de înţeles de către copii, iar creaţia originală a pictorului cuprinde nenumărate simboluri, au fost selectate câteva lucrări şi fragmente din acestea care au fost explicate elevilor. A urmat apoi o activitate artistică în cadrul căreia elevii au încercat să reproducă imaginile prezentate.

Sâmbătă, 15 iunie, se împlinesc 116 ani de la nașterea pictorului suprarealist Victor Brauner.

(Dor de Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments