Concursul Național de Interpretare Vocală „Elena Botez”, joi și vineri, la Piatra-Neamț

Ediția a III-a a Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena  Botez” va debuta joi, 30 mai. Deschiderea oficială va avea loc la ora 16:30, iar concursul propriu-zis va începe la ora 17:00. Vineri, 31 mai, manifestarea va continua cu începere de la ora 10:00, concertul de gală și premierea urmând a avea loc de la ora 17:00. Acest important concurs este găzduit de Sala Studio „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner”.

Evenimentul este organizat la inițiativa sopranei Cellia-Caterina Costea, solistă a Operei din Atena, cu sprijinul Primăriei Piatra-Neamț, Inspectoratului Școlar Județean Neamț și a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț.

În acest an, se întrec 32 de tineri soliști, de diferite vârste, de la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț va fi reprezentat de Evelina Barcan, Rareș Marian, Lucia Deliu, Cris Gliga, Miriam Obadă, Răzvan Vlad, Cătălin Apostol, Toader Fărcășanu, Claudia Nastor și Diana Sasu. Ei sunt coordonați de profesoarele Elena Botez, Olguța Toma, Narcisa Pavel și Cristina Ilie.

Adelina-Maria Cociobanu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași (prof. Diana Neacșu), și Octavian-Cezar Ionescu, student masterand în anul I la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (conf. univ. dr. Doina Dumitriu), au fost câștigătorii Marelui Premiu al Concursului Național de Interpretare Vocală „Elena Botez”, ediția a II-a.

Elena Botez, fostă prim-solistă a Operei Naționale din Timișoara, va împlini 94 de ani, vineri, 7 iunie. A devenit cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț în anul 2016.

Violeta MOȘU