marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitateBienala „Victor Brauner”, ediția a III-a

Bienala „Victor Brauner”, ediția a III-a

Concursul Național de Creație Artistică pentru elevi este organizat sub egida Inspectoratului Școlar Județean Neamț de către Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ, cu participarea Asociaţiei Române a Profesorilor Francofoni, filiala Neamţ, a Asociaţiei  „Le Roannais” din Roanne (Franţa), a „Asociaţiei Piatra-Neamţ – Roanne” (din Piatra-Neamţ) și a Asociaţiei ADIFLOR (Paris, Franţa).

Bienala este destinată elevilor din clasele IX-XII de la liceele și colegiile de artă din România și se desfășoară în perioada ianuarie-mai 2019.

Tema concursului acestei ediții este ANAMORFOZĂ/METAMORFOZĂ. Juriul din cadrul Liceului de Arte „Victor Brauner”, al cărui președinte este profesorul Ștefan Potop, a selectat 20 de lucrări din cele 180 trimise de elevi din toată țara. Asociația „Le Roannais” din Franța va desemna câștigătorii acestui concurs. Ei vor primi premii în bani și cărți prin intermediul domnului Daniel Roulet”, a declarat prof. Carmen Corlățeanu, directorul Liceului de Arte „Victor Brauner”.

Festivitatea de premiere va avea loc la Piatra-Neamț, sâmbătă, 15 iunie 2019, zi în care liceul omagiază anual personalitatea și activitatea pictorului (n. 15 iunie 1903, Piatra-Neamț – d. 12 martie 1966, Paris) de care își leagă numele.

(Dor de Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments