duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateActivități multiple și pline de folos pentru elevii din Dumbrava Roșie

Activități multiple și pline de folos pentru elevii din Dumbrava Roșie

Recent, Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrava Roșie (director, prof. Marius Țuvichi), în parteneriat cu Primăria Dumbrava Roșie, a fost gazda unui seminar denumit „Principiile sănătății”. Inclus în Proiectul „Un copil educat-un mediu curat”, evenimentul s-a bucurat de prezența doctorului Veaceslav Coșcodan din Chișinău, specialist în chirurgie pediatrică.

Seminarul a fost urmat de efectuarea unor analize medicale gratuite de către specialiștii Centrului de sănătate Podiș. Elementul de noutate l-a reprezentat prezența bucătarului șef de la Podiș, Paula Antoniu, care a învățat publicul să gătească sănătos. Seminarul s-a adresat în special adulților comunei, deschizând ușa spre viitoare activități care se vor desfășura și în acest an în cadrul Proiectului „Un copil educat-un mediu curat”, proiect aprobat de MEN, inclus în Calendarul Activităților Regionale pe 2019, ajuns la a III-a ediție. Tot în cadrul acestui proiect, va fi organizat și un concurs având ca secțiuni literatura, lucrările științifice și artele vizuale. Ca o încununare a celor învățate la seminarii, formația „Musical”, cor și mandoline, va concerta luni, 13 mai 2019, la Biblioteca Județeană „G.T Kirileanu” Neamț, recitalul fiind însoțit și de o expoziție de desene. De ziua Mediului (5 iunie), elevii vor planta flori și arbori în curtea școlilor din comună și în zonele adiacente”, a declarat prof. Lucreția Stroici de la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrava Roșie.

În cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii vor avea parte de un bogat program extrașcolar:

*Un seminar pentru copii și adulți susținut de asist. univ. drd. Elena Grigorescu, UMF Iași;

*„Să ne cunoaștem mai bine!” – schimb de experiență cu elevii Colegiului „Ferdinand I” Măneciu, Prahova;

*Seminarii susținute de profesorii de biologie, geografie, fizică și chimie de la școlile din Dumbrava Roșie;

*Schimb de experiență cu elevii Școlii Filipești, Bacău (prof. Ana-Maria Ouatu), școală premiată pentru acțiuni deosebite de ecologizare;

*Un seminar susținut de medicul de familie Ramona Marc și de medicul stomatolog Ioana Aconstantinesei, la Căminul Cultural din Dumbrava Roșie și la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț.

(Dor de Neamț; Foto: motionARThought)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments