luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateArtmark scoate la licitație o scrisoare trimisă de pictorul Victor Bruner poetului...

Artmark scoate la licitație o scrisoare trimisă de pictorul Victor Bruner poetului avangardist Geo Bogza; prețul de pornire este de 1.000 de euro

Casa de licitații Artmark organizează joi, 31 ianuarie, începând cu ora 20:30, un nou eveniment important pe piața de artă. Este vorba despre o licitație de manuscrise, scrisori, documente și fotografii cu semnături olografe ale unor personalități românești și internaționale. Printre acestea se numără și scrisoare amicală trimisă de pictorul Victor Brauner (născut la 15 iunie 1903, la Piatra-Neamț) lui Geo Bogza, în 1929.

Piesă de extremă raritate, aceasta provine din colecția poetului avangardist Geo Bogza. Prețul de pornire este de 1.000 de euro”, spun organizatorii.

„Iubite Geo,

Nu știam ce ai devenit. M-a bucurat mult scrisoarea și mă grăbesc să-ți răspund. Știi că aș fi vrut oricum să-ți scriu. Stau de vreo două săptămâni în pat și sunt și eu BOLNAV. (…) 

Eu sunt acum bolnavul lui „Unu”.

Nu am primit banii (îți răspund la întrebarea ta) am și uitat și nu face nimic.

Restul acestei scrisori trebuie să ți-l închipui cu cele mai prietenoase și dragi cuvinte pentru tine.

Te sărut, Victor”

Cu acest prilej, va fi licitat și un tabel olograf cu semnăturile învățătorilor Ion Creangă, C. Grigorescu și V. Receanu, datat 1866, având ca preț de pornire suma de 700 de euro.

Violeta MOȘU

Notă: „Unu” – a fost o revistă literară avangardistă condusă de Sașa Pană și Moldov, tipărită la București și Dorohoi între aprilie 1928 și decembrie 1932, care împletea elemente de dadaism și suprarealism.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments