O nouă expoziție colectivă la C.A.R. Pensionari

Noua expoziție de pictură deschisă la Galeria de Artă „Gheorghe Vadana” a C.A.R. Pensionari Piatra-Neamț reunește, pe simezele sale, peste 40 de lucrări deosebite realizate de cunoscuții artiști plastici Marcela Popescu, Cecilia Hăisan, Dumitru Bezem, Elena Chiru, Ioan Roșca și Gigel Bârliba.

Vernisajul expoziției, care s-a bucurat de prezența unor pictori, autori ai lucrărilor expuse, ai unor prieteni și cunoscuți ai acestora, a unui numeros public iubitor de frumos, a început prin cuvântul artistului plastic Mircea Răsvan Ciacâru, care a vorbit pe larg despre picturile prezente pe simeze, despre activitatea creatoare a celor șase autori ai acestora.

Prin lucrările realizate, cei șase pictori prezenți în expoziție fac dovada că reușesc să dea sensuri proprii rolului pe care îl au în pictură atât compoziția și culoarea, cât și lumina și desenul pentru a putea crea cu adevărat o lucrare, o pictură emoționantă și convingătoare. Ei impresionează prin grija de care dau dovadă față de culoare și de efectele ei emoționale, prin dorința și reușita lor în a reprezenta, în lucrările lor, omul, natura, obiectele din intimitatea acestuia.

Pictorii prezenți în expoziție fac dovada convingătoare că sunt fideli reprezentării realității, dorinței de a obține prin lucrările lor expresia veridică a portretelor, a peisajelor, a florilor etc, înțelegând prin compoziția spațiului pictural în care sunt mai bine orchestrate și culoarea, și lumina, și desenul.

Văzându-le lucrările prezente în expoziție, se poate spune că la cei șase pictori expozanți se conturează tot mai mult un stil original, cu o personalitate distinctă, având propria lor expresie plastică, marile lor bucurii fiind munca și tablourile terminate, alături de aprecierile admiratorilor artei lor, care îi fac să înțeleagă că lucrările lor nu sunt zadarnice, sacrificarea comodității fiind recompensată de recunoașterea lucrărilor lor ca artiști.

Pornind de la faptul că și noua expoziție de pictură deschisă miercuri, 16 ianuarie, la Galeria de Artă „Gheorghe Vadana”, a fost primită cu aprecieri deosebite încă de la deschidere, putem anticipa, fără teama de a greși, că aceasta se va bucura, în toată perioada cât va fi deschisă, de prezența unui număr mare de iubitori ai frumosului, ai artei plastice.

Se știe că nu este suficient să ne hrănim doar trupul, că trebuie să ne hrănim și mintea și spiritul pentru a fi pe deplin împliniți. Expoziția de pictură este un loc unde vizitatorul, omul își simte sufletul liniștit și bucurat de frumusețea tablourilor expuse.

Conducerea C.A.R. Pensionari Piatra-Neamț