Pictorul Arcadie Răileanu: „A fost unul dintre cei mai rodnici ani”

Galeria de Artă „Lascăr Vorel” găzduiește „Salonul de Iarnă”, ultima expoziție a anului, organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP), Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ. Expun artişti consacraţi, nume cunoscute în domeniu, dar și reprezentanţi ai tinerei generaţii, cu lucrări de o mare varietate.

„Vă doresc multă iubire, sănătate, liniște sufletească și putere de muncă. Iubiți și veți fi iubiți. 2019 să fie un an bun pentru toți. La Mulți Ani!”, a transmis artiștilor criticul de artă Lucian Strochi.

În cadrul vernisajului, s-a atribuit diploma ARTISTUL ANULUI 2018 pictorului basarabean Arcadie Răileanu.

Orașul Piatra-Neamț a devenit locul în care am petrecut cei mai mulți ani. Recunoașterea venită din partea colegilor înseamnă mult pentru mine. Mă bucur că fac parte dintr-un colectiv de artiști interesați, uniți și diverși. A fost unul dintre cei mai rodnici ani, cu expoziții personale în mai multe orașe din țară, cea mai recentă fiind la Galați”, a spus Arcadie Răileanu.

În alocuțiunea sa, președintele Ștefan Potop a făcut cunoscut numele celui mai nou membru stagiar al UAP Neamț. Acesta este pictorul Gigel Bârliba, profesor la Liceul Tehnologic Oglinzi.

Violeta MOȘU