Teatrul Tineretului în Festivalul Național de Teatru 2018

La finalul lunii octombrie, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț este prezent în Festivalul Național de Teatru (FNT) de la București cu două producții ale stagiunii 2017-2018, selectate în FNT la începutul lunii iulie: Wolfgang regizat de Radu Afrim și Mamă, mi-am pierdut mâna! în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Spectacolul „Mamă, mi-am pierdut mâna!” a fost jucat pe 25 și 26 octombrie, de la ora 20:00, iar „Wolfgang” va fi jucat pe 27 și 28 octombrie, de la ora 18:00. Toate cele 4 reprezentații au loc la Sala „Majestic” a Teatrului „Odeon” București.

Ultima participare în FNT a trupei Teatrului Tineretului a fost în anul 2011, cu spectacolul „Yerma” de Federico Garcia Lorca, în regia lui László Béres. Prezența în Festivalul Național de Teatru 2018 vine după alte 10 participări, în această toamnă, ale spectacolelor Teatrului Tineretului în festivaluri și gale naționale din Iași, București, Bacău, Brăila și Galați.

Festivalul Național de Teatru are loc la București în perioada 19 octombrie – 29 octombrie 2018. Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu.

Wolfgang

după Yannis Mavritsakis

Traducerea: Doru Mareş

Regia: Radu Afrim

Cu: Cătălina Bălălău, Florin Hriţcu, Andrei Merchea- Zapotoţki, Mircea Postelnicu, Loredana Grigoriu, Emanuel Becheru, Cristina Mihăilescu, Valentin Florea, Sabina Brânduşe

Decor: Romulus Boicu

Costume: Erika Márton

Univers sonor: Radu Afrim

Asistent de regie: Rareş Moldoveanu

Mamă, mi-am pierdut mâna!

de Maria Kontorovich

traducere Raluca Rădulescu

În distribuție: Aida Avieriţei, Emanuel Becheru, Dragoş Ionescu, Cristina Mihăilescu, Cătălina Bălălău, Corina Grigoraş, Sabina Brânduşe, Cătălina Ieşanu, Loredana Grigoriu, Tudor Tăbăcaru, Gina Gulai, Dan Grigoraş, Florin Hriţcu

Regie: Alexandru Mâzgăreanu

Decor: Romulus Boicu

Costume: Alexandra Mâzgăreanu

Muzică: Alexandru Suciu

Acrobații: Marian Peter

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)