Facultatea de Muzică Piatra-Neamț: 20 de ani de activitate didactică și artistică

Facultatea de Muzică din Piatra-Neamţ, în prezent Extensie a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, a sărbătorit joi, 11 octombrie, 20 de ani de activitate. Primele cursuri teoretice ale instituţiei de învăţământ au debutat în octombrie 1998.

„Pentru mine, această întâlnire este emoţionantă. Drumul nu a fost presărat numai cu petale de trandafiri. Au fost şi praguri de trecut. Revin, în a-mi mărturisi bucuria şi emoţia că ne aflăm aici. Privesc în urmă cu nostalgie şi încrezător în perspective, ţinând cont că instituţia este pe mâini bune”, a declarat prof. univ. dr. Cristian Misievici, de la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj.

„Acum, la ceas aniversar, fie că s-a numit Colegiul Universitar de Muzică, Facultatea de Muzică sau Extensia Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, un fapt nu poate fi tăgăduit: în cei 20 de ani de existenţă, aici s-au format, s-au perfecţionat profesori şi interpreţi care au transmis mai departe dragostea pentru muzică. Totodată, aici s-au împlinit profesional cadre didactice”, a spus conf. univ. dr. Mihaela Spiridon.

„La ceas aniversar, încărcat de emoţie, privesc cu bucurie în urmă la valoroasa activitate didactică şi artistică desfășurată de către profesorii şi absolvenţii noştri. Extensiei Piatra-Neamţ îi doresc un viitor fericit, plin de succese şi realizări precum şi o spornică şi îndelungată existenţă”, a afirmat conf. univ. dr. Constantin Andrei, directorul Extensiei Piatra-Neamț.

Cu acest prilej, a fost lansată cartea „Douăzeci de ani de învăţământ superior muzical la Piatra-Neamţ (1998-2018)”, semnată de Mihaela Spiridon. Ziua s-a încheiat cu o ceremonie de înmânare a unor diplome de excelență și cu un concert aniversar, ambele fiind găzduite de Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Violeta MOȘU