miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitateAndrei Penazzio (12 ani), un artist plastic în devenire, a expus și...

Andrei Penazzio (12 ani), un artist plastic în devenire, a expus și la Piatra-Neamț

Andrei Pennazio, un tânăr artist plastic ieșean, expune 16 lucrări, în aceste zile, pe holul de la etaj al Muzeului de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț. Are 12 ani, provine dintr-o familie mixtă, româno-italiană și se bucură deja de numeroase aprecieri ale criticii de specialitate. Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 19 mai, în cadrul manifestărilor prilejuite de Noaptea Europeană a Muzeelor.

„Am expus aici tablouri pe care le-am realizat cu ani în urmă, dar și unele făcute de curând. Prima mea expoziție a fost în Italia. Eu când pictez simt că pot să fac aproape orice. Primul meu tablou a fost realizat la vârsta de 8 ani, la un eveniment cu școala”, a declarat Andrei Pennazio.

Andrei Pennazio a participat la 17 expoziții de grup și două personale. Despre lucrările sale a vorbit profesoara Cristina S. Petrariu, președinta Asociației Culturale „Arte.Ro”.

„Dacă va continua să muncească în ritmul în care o face în prezent, va avea un viitor foarte interesant în artă. De unde are oare harul acesta, Andrei? De la Dumnezeu, firește, dar probabil că vine și pe linie maternă, din rădăcinile lui italiene. Îmi plac foarte mult tablourile, în special tripticul acesta care se numără printre primele sale lucrări”.

Andrei Pennazio urmează cursurile Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iași, secția arte plastice.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments