Omagiu doctorului Sorin Ciobanu

În perioada 4-15 iunie 2018, pe simezele Sălii Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” vor fi prezente lucrările participante la CONCURSUL ȘI EXPOZIȚIA DE ARTE PLASTICE PENTRU COPII „DR. SORIN CIOBANU” EDIŢIA a III-a – 2018, PIATRA-NEAMŢ.

Cele circa 140 de lucrări de pictură și desen care alcătuiesc expoziția, au fost realizate cu măiestrie de copii și tineri cu vârste cuprinse între 6-19 ani, de la școli gimnaziale ( Nr. 1, 2, 3, „Elena Cuza”, „Nicu Albu”, „Daniela Cuciuc” din Piatra Neamț, Școala Borlești, Școala „N.Buleu” Mărgineni, Școala Hoisești) și licee din oraș, („Petru Rareș”, „Calistrat Hogaș”, C.N. de Informatică, Liceul de Artă „Victor Brauner”), de la cluburi de pictură din cadrul unor ONG-uri și de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamț.

Expoziția reunește cele mai reușite creații ale copiilor, selectate atent de un juriu exigent format din profesori de artă plastică, bibliotecari și muzeografi, juriu condus de doamna doctor Mariana Ciobanu, cea care oferă și premiile concursului.

Lucrările au fost structurate și evaluate în funcție de cele trei nivele de vârstă și experiență: nivel primar – clasele 0-IV (0-10 ani), nivel gimnazial – clasele V-VIII (11-14 ani) și liceal – clasele IX-XII (15-19 ani).

Se vor acorda diplome și medalii pentru premiile I,II, III și mențiuni. Orele de muncă, atenția, răbdarea, talentul și determinarea vor fi celebrate printr-un Premiul Special pentru fiecare categorie de vârstă, în valoare de 500 de lei.

Toți elevii care au trimis lucrări, chiar și cei care nu au lucrări expuse, din cauza spațiului redus pentru panotare, vor primi diplome de participare.

Vernisajul va avea loc luni 4  iunie, începând cu ora 17:00.

Manifestarea se dorește a fi o acțiune culturală dedicată copiilor, realizată anual, în preajma zilei de naștere a celui care a inspirat această Expoziție-Concurs, o celebrare prin lucrările micilor artiști a excelenței în artele vizuale, precum și a personalității medicului Sorin Ciobanu, doctor în științe medicale (imagistică medicală), un mare iubitor de pictură, de natură, de frumos și un susținător fervent al copiilor și al artei acestora, plecat din noi, din păcate, mult prea devreme, spre o lume mai colorată și mai bună.

Asociația Culturală „Arte. Ro”

Președinte, Prof. Cristina Spânache Petrariu