Artă marca Petru Diaconu, în spațiu neconvențional

După „Călătorie în imaginar” și „Remember…”, îndrăgitul artist plastic Petru Diaconu revine în fața iubitorilor de artă cu o nouă expoziție, deschisă într-un spațiu neconvențional: Bar-terasă Unic. Vernisajul expoziţiei a avut loc miercuri, 16 mai, iar despre creațiile pictorului originar din Dobreni a vorbit criticul de artă Emil Nicolae.

„Sunt lucrări care-l reprezintă pe Petru Diaconu. Albastru specific lui și picturalitatea, însă marca lui e bufniță. Bufnița l-a consacrat”.

Petru Diaconu, artist plastic: „Bufnița este o pasăre blândă, misterioasă, însă bufnițele mele nu seamănă cu bufnițele reale. Elvețienii adoră bufnița, îi pregătesc cuiburi, spații”.

Prof. Ștefan Potop, președintele UAP Neamț, a declarat că aprecieză și încurajează gestul făcut de Vasile Ouatu de a deschide acest spațiu neconvențional pentru iubitorii de artă. „M-aș bucura să avem astfel de galerii nonconformiste în mult mai multe spații publice”.

Vasile Ouatu, manager Unic SA : „Mă bucur că am devenit un prieten al pictorilor. Sunt onorat că ați venit în casa Unic și sper să colaborăm la fel de bine și în continuare”.

Violeta MOȘU