joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateExpoziție Arcadie Răileanu la Sestri Art Gallery

Expoziție Arcadie Răileanu la Sestri Art Gallery

Artistul plastic Arcadie Răileanu a revenit, pe simezele Sestri Art Gallery (str. Borzogheanu, nr. 4), cu o nouă expoziție, care va putea fi admirată până la mijlocul lunii viitoare. „Sunt foarte încântat că sunteți alături de mine. La Sestri Art Gallery este un loc cald, plăcut. Am venit în fața dvs. cu o acuarelă mai abstractă și cu niște amintiri de călătorie, pentru ca expoziția să fie mai omogenă”, a declarat pictorul originar din Republica Moldova.

Criticul de artă Emil Nicolae a subliniat că Arcadie Răileanu este constant stilistic, având o marcă recognoscibilă și fără concurență. „Arta vizuală este o artă universală, așa că importantă este valoarea artistului. În cazul nostru, Arcadie face față peste tot. Ceea ce surprinde la el este lipsa decorativului și a pitorescului. Experiența lui de arhitect își spune cuvântul în pictură. E o luptă cu spațiu, e o luptă între spații”.

Maestrul Arcadie Răileanu desfăşoară o bogată activitate în domeniul picturii, participând la numeroase expoziţii reprezentative de artă contemporană, naţionale şi internaţionale. În anul 1999, a obținut premiul I, la Bienala Națională „Lascăr Vorel”, secțiunea pictură.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments