miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitate„18 plus” la Sestri Art Gallery

„18 plus” la Sestri Art Gallery

O expoziția de pictură intitulată „18 plus”, cu lucrări semnate de artistul plastic pietrean Cristian Bistriceanu, a fost vernisată miercuri, 21 februarie, la Sestri Art Gallery (str. Borzogheanu, nr. 4), în prezența iubitorilor de artă din oraș.

Petru Diaconu, curatorul galeriei: „Cristian Bistriceanu prezintă niște tablouri mai „apetisante”. Este prima sa expoziție organizată la Sestri Art Gallery. Întotdeauna ne dorim ca vernisajele noastre să fie originale”.

„La prima vedere, expoziția pare eclectică”, a spus criticul de artă Emil Nicolae. Chiar și-a dorit să încerce mai multe tipuri de compoziție și mai multe tehnici. Și-a creat singur provocări, ca să-și demonstreze lui și nouă că poate. Din ce vedem aici, sunt niște capete de cicluri și, dacă el se gândește să le ducă mai departe, are câteva teme pe care le poate continua, dezvolta și să facă din ele expoziții diferite. Ne arată că e atent la șevalet, cu idei, cu talent”.

„Sunt mai mult de 18 tablouri. Sunt poate 18 dorințe împlinite, poate 18 obiective de atins și, în acest context, această cifră își pierde din semnificația ei, din puterea ei de a cuantifica”, a afirmat pictorul Cristian Bistriceanu. „A fost o lună de muncă intensă, fără repaus sâmbăta și duminica, și cred că am reușit”.

Expoziția este deschisă până la 20 martie.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments