vineri, aprilie 12, 2024
AcasăActualitatePictură Dumitru Bezem, poezie și mărțișoare, la Biblioteca Județeană

Pictură Dumitru Bezem, poezie și mărțișoare, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ vă invită vineri, 23 februarie 2018, ora 16.30, în Sala Cupola, la o nouă întâlnire prilejuită de bucuria sărbătorilor tradiționale de Dragobete și Mărțișor.

În decorul plin de culoare și optimism al florilor din viziunea plastică a pictorului Dumitru Bezem și al mărțișoarelor realizate în Atelierul de meșteșuguri „Elena Niță Ibrian“ din cadrul bibliotecii, se va povesti despre tradițiile de Dragobete și Mărțișor și despre forța binefăcătoare a simbolurilor și a poeziei ca destăinuire. Cu acest prilej va fi lansat volumul de poezii „Amintiri stinghere“ al autoarei nemțene Elisa Afemeii, în universul cărora ne va introduce profesorul George Brăescu. Va recita din versurile autoarei bibliotecarul și scriitorul Dan Iacob.

Întâlnirea va fi armonizată cu melodii folclorice interpretate de Sorana Mihaela Dascălu, elevă la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț.

Expoziția de pictură Dumitru Bezem, consacrată florilor, este oferită cu generozitate de familia de colecționari pietreni Elena și Vasile Pleșca, iar decorul de mărțișoare tradiționale este creat sub îndrumarea meșterilor populari Maria Tamaș, Gabriela Pruteanu și Elena și Vasile Ciocârlan.

Moderatorul întâlnirii este bibliotecara Cristina Roman-Popovici. (Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments