Lecție deschisă de dans contemporan la Teatrul Tineretului

Teatrul Tineretului propune publicului o lecție deschisă de dans contemporan, „Exerciții de încredere“, miercuri, 28 februarie, ora 19.00, Sala Mare.

În perioada 23-28 februarie, la Teatrul Tineretului se va desfășura proiectul „Exerciții de încredere“, coordonat de coregrafa Ioana Marchidan. Pentru Ioana, PARTENERIATUL reprezintă o temă de reflecție creatoare, de lungă durată: „De-a lungul formării mele ca artist-performer, am conștientizat că prin celălalt mă cunosc eu, pe mine, mai bine.“

16 actori din trupa TT vor participa la acest atelier de mișcare scenică și vor experimenta „un  tip de lucru care te face mult mai atent la ce e în jurul tău, mult mai atent la cel de lângă tine și, implicit, la tine“, după cum afirmă Ioana Marchidan.

Proiectul se va finaliza cu o lecție deschisă de dans contemporan, la care publicul este invitat să intre în dialog cu coregrafa și performerii.

IOANA MARCHIDAN este coregrafă, dansatoare, actriță, performer și directorul artistic al Centrului Independent Coregrafic Linotip.

A performat, în calitate de dansatoare/actriță, în peste 20 de spectacole, pe scene de stat (Opera Națională București, Teatrul Național București, Teatrul Odeon, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis, Teatrul Foarte Mic, Centrul Național al Dansului) și independente, din țară și din străinătate. A lucrat sub coordonarea lui Gigi Căciuleanu, Sergiu Anghel, Florin Fieroiu și Arcadie Rusu. A colaborat cu regizorul Radu Afrim la spectacolul „Hai iu iu NU hey you you“ (Maria Tănase remix). De asemenea, a performat în co-producția româno-germană „Magnetic Fields“, coregrafia subsTANZ/Massimo Gerardi, Kulturammt Stadt Koln, Dresden, Choreographisches Centrum Heildelberg și în producția „Tetrad“, coregrafia subsTANZ/ Massimo Gerardi, Hellerau – Europäische Zentrum der Künste Dresden.

A semnat coregrafia spectacolelor: „Jesus Christ Super Star”, regia Adrian Pintea; 1/2/3/4 V_BODY_GENERATOR, video performance;  T_A_K_E_S, visual project, video performance; „Călătoria“ după Pescărușul Johnatan Livingstone de Richard Bach; „Romeo și Julieta“ de W. Shakespeare, regia Ioan Cărmăzan; SAKA, un spectacol realizat de trupa Sensor, percuție live și dans contemporan; „Cea mai puternică“ de A. Strindberg, regia Antoaneta Cojocaru; „Dibuk“ de S. Anski, regia Chris Simion; „2 Femei contemporane“, spectacol de dans contemporan, la care semnează și conceptul. Este asistent coregraf la spectacolul de dans contemporan „Hot Dog“, coregrafia Massimo Gerardi.

Proiectul „Exerciții de încredere“ reprezintă a doua colaborare a Ioanei Marchidan cu trupa Teatrului Tineretului, după Atelierul de mișcare scenică, susținut în cadrul Festivalului de Teatru Piatra Neamț (2017).

EXERCIȚII DE ÎNCREDERE

Coregraf: Ioana Marchidan

Performeri: Aida Avieriţei, Cătălina Bălălău, Emanuel Becheru, Daniel Beșleagă, Nora Covali, Valentin Florea, Corina Grigoraș, Dan Grigoraș, Maria Hibovski, Ecaterina Hâțu, Florin Hrițcu,  Cătălina Ieșanu, Dragoș Ionescu, Cristina Mihăilescu, Adina Suciu, Sonia Teodoriu.

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)