joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateZilele Școlii Populare de Artă (1-30 iunie 2024)

Zilele Școlii Populare de Artă (1-30 iunie 2024)

În perioada 1-30 iunie 2024, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț desfășoară proiectul Zilele Școlii Populare de Artă, pe parcursul căruia fiecare dintre clasele Școlii vor ieși la rampă cu spectacole, recitaluri și un vernisaj de pictură și grafică.

Primele evenimente din cadrul noii ediții a Zilelor Școlii Populare de Artă vor avea loc pe 1 iunie, de Ziua internațională a copilului. Sâmbătă, de la ora 14:00, la Căminul cultural din comuna Vânători-Neamț, va avea loc spectacolul de dansuri tradiționale intitulat „Zâmbet de copil”, spectacol prezentat de clasele de dans popular coordonate de coregrafii Ion Luchian și Claudiu Luchian.

Seara, de la ora 19:00, la sediul Școlii (strada Ștefan cel Mare nr. 3A, Piatra-Neamț) se va desfășura Serbarea de ziua copilului, protagoniști fiind elevii clasei de pian, coordonatoare: prof. Daniela Iacob.

Mijlocul lunii Cireșar vine cu o nouă serie de evenimente artistice cuprinse în cadrul Zilelor Școlii Populare de Artă. Miercuri,12 iunie, începând cu ora 17:00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, va avea loc Spectacolul de final de an al claselor de canto – muzică ușoară și chitară clasică, clase conduse de prof. Paula Ghivirigă și prof. Florentin Blanaru.

Două zile mai târziu, vineri,14 iunie, de la ora 17:00, în același loc, va avea loc Spectacolul de final de an al claselor de canto tradițional și dansuri populare, tinerii artiștii aflându-se sub oblăduirea prof. Laurențiu Marian și a coregrafilor Claudiu Luchian și Ioan Luchian.

Sâmbătă, 15 iunie, ora 16:00, tot la sala Consiliului Județean Neamț, va începe Spectacolul de final de an al clasei de canto tradițional, eveniment pregătit de prof. Georgiana Șerban Axinte.

Clasa de actorie va desfășura programul artistic la sala mare a Teatrului Tineretului. Luni, 17 iunie, în spațiul de legendă al artei teatrale nemțene cei mai tineri actori ai urbei, coordonați de actrița Maria Hibovski, vor performa în fața publicului în trei reprize. La început, scena le va aparține clasei elevilor claselor I-IV, care vor juca în două scurte montări: „O poveste pierdută” și „Cana vieții”. De la ora 17:00, în fața publicului se vor prezenta actorii claselor de gimnaziu, care vor prezenta spectacolele „La un anumit nivel” și „Șapte etaje fac un bloc”.

Ziua dedicată claselor de actorie a Școlii Populare de Artă va fi încheiată de actorii liceeni, cei care, de la ora 19:00, vor juca în spectacolul „Nijinsky”.

În perioada 17-30 iunie, Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț va găzdui Expoziția claselor de pictură, grafică și artă decorativă din cadrul Școlii Populare de Artă. Vernisajul expoziției artiștilor amatori coordonați de pictorii Radu Cristian Macavei și Cristian Bistriceanu va avea loc joi, 20 iunie, începând cu ora 17:00.

Clasele de dans tradițional coordonate de prof. Ioan Luchian și Claudiu Luchian vor prezenta încă două spectacole în județ. Primul va fi pe 21 iunie, la ora 13:30, la Căminul cultural din localitatea Ruseni, iar al doilea, o zi mai târziu, sâmbătă, 22 iunie, la Căminul Cultural al comunei Borlești, ora 14:00.

Cu ocazia Zilei municipiului Piatra-Neamț, în ziua de 29 iunie, clasa de dans tradițional coordonată de coregrafa Anda Maria Acristinei va prezenta Spectacolul de final de an, eveniment artistic care se va desfășura pe platoul Curții Domnești.

Proiectul Zilele Școlii Populare de Artă, ediția anului 2024, se va încheia sâmbătă, 29 iunie, când, la sediul Școlii, de la ora 19.00, va avea loc Serbarea de final de an a clasei de pian, clasă coordonată de prof. Daniela Iacob.

(Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments