luni, iunie 24, 2024
AcasăActualitateUn nou succes al pianistului George Țăranu

Un nou succes al pianistului George Țăranu

Pianistul George Țăranu, elev în clasa a X-a la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț (prof. Mariana Anghel), a câștigat Marele Premiu al Concursului Internațional de Pian „Frèdèric Chopin” (ediția a XII-a), organizat între 16 și 18 mai 2024, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău. Tânărul artist a mai intrat în posesia a două premii speciale acordate pentru cea mai bună interpretare a unui studiu, respectiv a unei piese de Frèdèric Chopin.

Sunt foarte bucuros și onorat să fiu marele câștigător al acestui prestigios concurs. Pentru apreciere și încredere, mulțumesc din suflet distinsului juriu format din Viniciu Moroianu, Svetlana Bivol – directorul Filarmonicii «Serghei Lunchievici» din Chișinău, Raluca Știrbăț, Toma Popovici, Larisa Jar, Alina Marciuc, și, nu în ultimul rând, domnului Dragoș Lungu, președintele concursului”, a spus George Țăranu.

Nivelul competiției a fost unul foarte bun și, da, sunt fericit, deoarece crezând și muncind an de an mai mult pentru acest proiect de suflet, iată, am reușit să atragem cei mai buni pianiști. Caldele mele felicitări se îndreaptă spre George Țăranu, câștigătorul ediției a XII-a. Felicit, de asemenea, toți participanții, premianții și profesorii”, a declarat prof. Dragoș Lungu, președintele Asociației „Școala de Pian Dragoș Lungu” și organizatorul acestui concurs.

Pentru că a câștigat Marele Premiu, George Țăranu va susține două concerte împreună cu orchestrele Filarmonicilor „Serghei Lunchievici” din Chișinău și „Mihail Jora” din Bacău.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments