Filmul „MMXX” (r. Cristi Puiu), proiecție de gală la Cinema Mon Amour, sâmbătă, 18 noiembrie

MMXX, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, va putea fi văzut, în premieră, în prezența echipei, la Cinema Mon Amor din Piatra-Neamț, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18:30.

Proiecția va fi urmată de o discuție cu publicul.

Cu binecunoscutul umor de situație în stilul Cristi Puiu dar și multă candoare, MMXX (anul 2020 în cifre romane) „ne cufundă direct în viața personajelor sale, refuzând indicii convenabile și lăsându-ne să navigăm singuri în labirintul său încărcat adesea cu înțelesuri evazive” (Screen International) și ne prezintă patru scurte momente în timp care surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei.

Oana Pfifer, o tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puțin câte puțin în plasa chestionarului pe care cliena sa ar trebui să îl completeze.

Mihai Dumitru, fratele ei mai mic, îngrijorat de pregătirile pentru aniversarea sa și fără să-și dea seama cât de nepotrivite sunt pretențiile sale, se trezește prins într-o poveste mult mai mare decât poate duce.

Septimiu Pfifer, soțul Oanei, îngrijorat de starea de sănătate în legătură cu o posibilă contaminare cu SARS COV 2, ascultă o poveste stranie în care a fost prins colegul său de la ambulanță în urmă cu mult timp, în așteptarea următorului apel de urgență.

Narcis Pătrănescu, inspector la brigada de crimă organizată, tulburat de moartea recentă a unuia dintre colegii săi, se trezește prins într-o poveste întunecată în timp ce interoga o tânără. 

MMXX 15+

 Regia: Cristi Puiu

Cu: Igor Babiac, Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Adelaida Perjoiu

Comedie, Dramă – 2h40 

(Cinema Mon Amour)