marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitate„Ferestre în timp” - expoziție retrospectivă de pictură Arcadie Răileanu

„Ferestre în timp” – expoziție retrospectivă de pictură Arcadie Răileanu

Muzeul de Artă din Piatra-Neamț organizează joi, 10 august, cu începere de la ora 17:00, vernisajul expoziției „Ferestre în timp” a artistului Arcadie Răileanu. Reuniunea plastică retrospectivă însumează 30 de lucrări în ulei, realizate în diferite etape de creație. Expoziția, elocventă pentru personalitatea și viziunea sa, va fi prezentată de dr. Lucian Strochi, scriitor și critic de artă.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Arcadie Răileanu are o intensă activitate expozițională. De-a lungul carierei sale, a participat la numeroase expoziții de grup, la Tighina, Chișinău, Moscova, Râmnicu Vâlcea, Timișoara și Piatra-Neamț.

A deschis expoziții personale la Galeriile de Artă U.A.P. Râmnicu Vâlcea, Bălți – Republica Moldova și Piatra-Neamț, Galeriile de Artă „Vollard” Craiova, Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Muzeul Literaturii Române Iași, Galeriile „Tonitza” din Bârlad, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Născut în anul 1950 în Republica Moldova, pictorul Arcadie Răileanu a urmat Școala de Arte Plastice „A.V. Sciusev” din Chișinău studiind desen, pictură, compoziție, istoria artelor, sculptură, apoi urmează cursurile Facultății de Arhitectură a Institutului Politehnic din Chișinău.

Artist și pedagog, din 2006 coordonează clasa de pictură din cadrul Școlii Populare de Arte a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Colorist prin excelență, pasionat de expresionismul abstract geometric și constructivism, în anul 1999, obține premiul I pentru Pictură, la Bienala Națională de Artă „Lascăr Vorel” Piatra-Neamț.

Expoziția este deschisă publicului iubitor de artă în perioada 10 august – 22 septembrie.

(Complexul Muzeal Național Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments