sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateExpoziție de pictură Adina Condurat, la Biblioteca Județeană

Expoziție de pictură Adina Condurat, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează expoziția personală de debut a pictoriței Adina Condurat, intitulată „Inefabile“, în perioada 6-16 iunie 2023, în spațiul expozițional de la parterul Corpului A.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 7 iunie 2023, de la ora 17:00, iar prezentarea va fi făcută de prof. Mihaela Mereuță, managerul bibliotecii, și de artistul plastic Radu Cristian Macavei, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț.

Născută la Piatra-Neamț, Adina Condurat este absolventă a Facultății de Istorie din cadrul Universității „Al.I. Cuza“ Iași. A descoperit pictura acum 10 ani și s-a îndrăgostit iremediabil de culori. De atunci experimentează, se descoperă și redescoperă cu fiecare strop de culoare pus pe pânză. Se joacă cu stilurile, îmbină culorile și pictează după cum îi dictează sufletul, lăsându-se influențată de marii pictori ai timpului, de marile curente din artă. 

A învățat pas cu pas să mânuiască pensula și să aștearnă culoarea în cadrul Școlii Populare de Arte Piatra-Neamț din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț, sub îndrumarea artistului plastic Radu Cristian Macavei.

De-a lungul celor 10 ani de pictură, a participat la expozițiile Școlii Populare de Arte. În anul 2022, a participat cu două lucrări la expoziția de grup „Călători în magia culorii“.

Acum, pentru prima dată, Adina Condurat vine în fața iubitorilor de artă cu o expoziție personală, care aduce la un loc cele mai reprezentative picturi în ulei ale sale. Intitulată „Inefabile“, expoziția are ca temă universul feminin exploatat în nenumăratele sale valențe. Fiecare pictură vine cu emoții, trăiri, experiențe din viața unei femei, din viața artistei, împletind realismul magic cu realitatea de zi cu zi.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments