Galeria „Lascăr Vorel”: Eugen Măcinic – universul acuarelei

Eugen Măcinic, acuarelist de mare rafinament, originar din Sebeș, expune, în aceste zile, la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”. Actuala prezență expozițională face cunoscute realizările sale din ultimul timp și conturează, prin intermediul unui număr de 30 de lucrări, calitățile plastice ale unui creator de mare sensibilitate și cu o bogată activitate artistică.

Călătoresc mult în natură pentru a-mi găsi modele și a picta. Îmi place mult acuarela, îmi place pastelul, îmi place grafica, îmi place uleiul, dar cel mai bine mă desfășor în tehnica acuarelei. Mă dedic acuarelei și chiar mă simt bine pictând în această tehnică. Vă doresc să fiți optimiști și să aveți o primăvară frumoasă și colorată”, a spus artistul.

Eugen Măcinic se destăinuie publicului prin imagini încărcate de vibrație poetică. Să nu uităm că tehnica acuarelei presupune multă atenție, multă răbdare, multă concentrare și o mână sigură”, a menționat prof. Ștefan Potop, președintele UAP, Filiala Neamț.

Născut la 5 martie 1964, Eugen Măcinic este membru al Societății de Acuarelă din Birmingham și al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Alba.  

Eu continui să spun că Piatra-Neamț este un oraș al acuarelei. În anii ’60 aici era o adevărată școală de acuarelă formată de Iulia Hălăucescu și Ștefan Hotnog, școală pe care noi acum, cu ajutorul domnului Eugen Măcinic, încercăm s-o revitalizăm prin apariția Festivalului de arte frumoase «Iulia Hălăucescu» de la Tarcău. Eugen Măcinic este un foarte valoros exponent al acuarelei, un excelent acaparator de energii pe care le transferă în lucrările sale. Eu cred că foarte multe dintre creațiile sale merită să fie în casele pietrenilor”, a afirmat Mircea Titus Romanescu, inițiatorul Festivalului de arte frumoase „Iulia Hălăucescu”.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii martie.

Violeta MOȘU