miercuri, iulie 17, 2024
AcasăActualitateActorul Dan Pughineanu, nominalizat la Premiile UNITER

Actorul Dan Pughineanu, nominalizat la Premiile UNITER

Dan Pughineanu, pentru rolul Marlene, amfitrion din spectacolul „Opera de trei parale” al Teatrului Excelsior București, regia, coregrafia, costumele Răzvan Mazilu, este nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol secundar, la Premiile UNITER.

Dan Pughineanu are 27 de ani și în timpul liceului a frecventat clasa de teatru a Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț, coordonată de Maria Hibovski. El este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, promoţia 2017, ulterior urmând și cursurile de master la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L. Caragiale” din București.

În competiție cu Dan Pughineanu se mai află Theodor Șoptelea pentru rolurile din spectacolul „Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, Teatrul de Stat Constanța

O altă nominalizare aparține lui Vlad Udrescu pentru rolul Creon din spectacolul „Oedip Rege” de Sofocle, regia Declan Donnellan, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Pentru a XXXI-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din Doru Mareș (critic de teatru), Maria Miu (scenograf), Victor Scoradeț (critic de teatru), Iris Spiridon (regizor) și Carmen Stanciu (teatrolog).

Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments