joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateSestri Art Gallery: Ana Ranete - Elogiu primăverii

Sestri Art Gallery: Ana Ranete – Elogiu primăverii

La început de primăvară, la Sestri Art Gallery, ne-am întâlnit cu creațiile Anei Ranete, artist plastic al unei impecabile rigori profesionale. Aparițiile sale publice sunt rare și, de aceea, mult dorite. Expoziția a adunat un public numeros și interesat. „Există frumusețe ce se lasă pătrunsă de cei ce sunt deschiși și curioși, de cei ce vor să trăiască în ea. Vă felicit că sunteți azi aici, căutători ai frumosului! Mă bucur să împărtășim aceste clipe pe care le facem eterne. Ana Ranete ne îmbogățește privirea cu teme feminine, suave, delicate, unde putem găsi influențele decorative ale artei Art Nouveau. Este o chemare, o nevoie de frumos și înfrumusețare”, a spus dr. Ecaterina Ganea, curatorul expoziției.

Galeria, spațiu elegant, oferă celor 36 de uleiuri pe pânză o expunere avantajoasă. „Am acceptat cu mare bucurie să expun la Sestri Art Gallery. Este un spațiu care-mi place foarte mult, pentru că este placat cu cărămidă și astfel lucrările capătă un plus de valoare. Luna martie este dedicată femeii și am gândit un univers feminin, un omagiu adus femeii, personaj care denotă inteligență, credință, bunătate și mister”, a afirmat artista.

Părintele și poetul Dorin Ploscaru a spus că Ana Ranete prezintă un discurs pictural de mare poeticitate. „Gingășia, suavul, transparența, dar mai ales etericul sunt elementele care definesc creația Anei Ranete. Întotdeauna ne surprinde prin această minunată subțirime de zefir, de diafan. Aproape sunt imateriale lucrările sale. Astfel, putem găsi și regăsi primăvara din noi cu o secundă mai repede”.

Profesorul Florentin Blănaru și eleva sa, Inge Olaru, au susținut un microrecital la chitară și vioară, care a fost primit cu multă bucurie și cu aplauze de către cei prezenți. Felicitările publicului au confirmat atât valoarea expoziției, cât și altitudinea culturală a evenimentului.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments