miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitateCornel Miftode, scânteia sufletelor noastre

Cornel Miftode, scânteia sufletelor noastre

În viața unui motor totul depinde de o scânteie. Și în viața mea, în afacerile mele, am fost răsfățat de soartă să am parte de o fascinantă scânteie. Ea s-a produs miraculos, dar hotărâtor, de cel puțin patru ori… Această scânteie se numește CORNEL MIFTODE, o ardere totală, un zbucium creator, un profesionist desăvârșit, o lume a frumosului, un clocot al imaginii în care crede cu încăpățânare: IMAGO.

Prima scânteie a fost în Arta Fotografică, atunci când, tânărul Profesor CORNEL MIFTODE, a avut încredere în universul meu de imagini sportive, surprinse în tumultoasa mea studenție. Și atunci, în decembrie 1985, au venit la Piatra-Neamț, în expoziția „Sport Flash”, Nadia și Jimmy Connors, Ilie Năstase și John McEnroe, Lucescu și Hagi, alături de actorii Teatrului Tineretului, imortalizați strălucit în expoziția „Culise” de Ochiul Magic al Profesorului.

A doua scânteie este Arta tiparului, această nobilă minune care m-a fascinat la Tipografia Piatra Neamț și la mașina Multilith livrată de IMAGO, deschizător de drum și în istoria CONTRAST. Memorabile sunt primele cărți, albume care s-au născut la Editura Contrast, un alt vis frumos plămădit din credința noastră transformată într-un copleșitor crez derulat în presa nemțeană: „Iubesc hârtia”. Albumele semnate Cornel Miftode, fac cinste culturii române, fiind adevărate lacrimi ale suferinței pe altarul slovelor fermecate și imaginilor tulburătoare.

Cea de-a patra scânteie a fost Tabăra de Creație Artistică „Portret”, din 2013, de la Bicaz și Vânători, care a îndrumat artiștii prezenți spre lăcașul dedicat sensibilității, culorilor și sufletului: Galeria Contrast.

Așadar, această scânteie creatoare a realizat performanțe remarcabile nu numai în arta fotografică, ci în uriașul areal al spațiului vizual. Eroul zilei de azi ar trebui să se călăuzească după cugetarea: „Sunt modest, cu o singură condiție: să se știe !”. Într-adevăr, puțini cunosc personalitatea cuprinzătoare a prietenului nostru, CORNEL MIFTODE. El este inițiatorul Clasei Foto-Film a Școlii Populare de Artă, este definiția portretului fotografic la Teatrul Tineretului, care a fost și rămâne lumea lui copleșitoare, este fondatorul și președintele Fundației IMAGO. Profesorul CORNEL MIFTODE, marcă înregistrată, un neastâmpărat creator de bijuterii ale tiparului, de expoziții, festivaluri, memorabile evenimente, un virtuoz al clipei, un barometru al vieții culturale nemțene.

Mulțumim că ne-ai ostenit până la „Bun de Tipar” și ne-ai încântat 38 de ani!

Mulți Ani Luminoși, CORNEL MIFTODE, scânteia sufletelor noastre!

Sorin Mihăilescu, Contrast, „Niște Țărani”

21 februarie 2023

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments