„Alb”, o expoziție pentru suflet, la Sestri Art Gallery

Artista plastică Viorica Ciucanu adaugă, de fiecare dată, un plus de inedit, o trăire specială actului creator care nu poate să lase pe nimeni indiferent. „Alb”, a cincea sa expoziție personală din acest an, s-a deschis aseară (3 decembrie), la Sestri Art Gallery, în prezența unui public dornic de a lua parte la veritabile evenimente culturale.

Eu exist cu adevărat prin ceea ce fac și fac totul cu mare bucurie. Nu contează cât lucrezi la o pictură, contează cât suflet pui acolo, câtă emoție ajungi să redai. Dimineața, în liniștea mea profundă, îmi vin ideile și încep să pictez. Pentru mine, pictura este un mod de viață”, a mărturisit Viorica Ciucanu.

Până la urmă, arta e o cercetare în limbaj. Cineva mi-a spus că e eclectică expoziția. Da, și care-i problema? Tabloul înseamnă consistență, materialitate, plasticitate, nu reproduceri, nu fotografii, deci, aici, avem tablouri, lucrări de artă. Că sunt diferite, că sunt încercări, cercetări, asta înseamnă, de fapt, limbaj plastic”, a spus criticul de artă Emil Nicolae.

Ca de obicei, muzica a însoțit și acest eveniment. Măiestria interpretativă a profesoarei Luminița-Anca Macavei a coborât în zona cea mai adâncă a sufletului, creând emoții dintre cele mai puternice.

Mă bucur că arta, sub diversele ei forme, ne-a unit și ne-a creat un moment de divinitate. Ne-a făcut să urcăm la ceruri și să coborâm încet pe pământ ca să putem să ne ducem cu noi forțe viața mai departe”, a afirmat dr. Ecaterina Ganea, curatorul expoziției.

Expoziția poate fi admirată până la sfârșitul anului.

Violeta MOȘU