joi, aprilie 11, 2024
AcasăActualitate„Salonul de iarnă” – dialog între generații, prin artă

„Salonul de iarnă” – dialog între generații, prin artă

La Salonul de iarnă, tradiționala reuniune plastică organizată de U.A.P. Neamț și Complexul Muzeal Național Neamț, expun în acest an 21 de artişti: Mircea Titus Romanescu, Oana Gavriliu, Ștefan Ioan Diaconu, George Romila, Dumitru Bostan, Narcisa Stejeran, Carmen Cărbunariu, Dumitru Bezem, Arcadie Răileanu, Lucian Gogu Craiu, Florin Mircea Zaharescu, Cristinel Prisacaru, Oana Doru, Valentina Chirvase, Ștefan Roșu, Radu Cristian Macavei, Irina Maria Moldovan, Viorica Ciucanu, Dumitru Bogdan Enache, Ștefan Potop și Laurențiu Dimișcă. Vernisajul a avut loc, în această după-amiază (2 decembrie), la Galeria de Artă „Lascăr Vorel”.

Această ultimă expoziție a anului reunește 39 de lucrări de pictură, grafică și artă decorativă. „Mulțumesc tuturor celor care au expus la Galeria „Lascăr Vorel” de-a lungul anului 2022 și au produs evenimente artistice pentru societatea civilă. A fost un an în care se pare că am revenit cât de cât la normal. Lumea a început să frecventeze din nou astfel de evenimente, iar faptul că de acum vom expune în două săli ne dă speranțe că ne vom redimensiona lucrările și activitatea. Sperăm, în continuare, în sprijinul autorităților, pentru că, după cum puteți vedea, încercăm să menținem aprinsă flacăra creației”, a spus profesorul Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Neamț.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Piatra-Neamț. Expoziția va rămâne deschisă până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments