joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate„Ce înseamnă un stil de viață sănătos?“, tema celei de-a treia întâlniri...

„Ce înseamnă un stil de viață sănătos?“, tema celei de-a treia întâlniri pentru „Cultura sănătății“, la Biblioteca Județeană

Prelegerile-dialog ale proiectului „Cultura sănătății“ susținute de psihologul și scriitorul Vasile Baghiu la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț au tema „Ce înseamnă un stil de viață sănătos?“ pentru a treia întâlnire de la sediul central al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, de joi, 6 octombrie 2022, de la ora 13:00.

Promotorul proiectului „Cultura sănătății“ este scriitorul Vasile Baghiu, psiholog la Direcția de Sănătate Publică Neamț (director: Radu Eugen Firăstrău), Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății (șef compartiment: dr. Daniela Marcoci).

Scopul proiectului este informarea elevilor, părinților, cadrelor didactice și a populației în general cu privire la conceptul de sănătate, nu numai în înțelesul lui de absență a bolii, ci mai ales de stare de bine, având mai multe aspecte principale: biologic-medical, psihologic, emoțional, social, profesional, cultural, spiritual, comunicațional etc.), cu determinanții sănătății (stilul de viață, moștenirea genetică, mediul, serviciile de sănătate etc.).

Informații vor fi oferite și în legătură cu o serie dintre cele mai importante valori ale vieții (onestitatea, prietenia, dragostea, familia, respectul, empatia, disciplina, curajul, educația, fair-play-ul cultura etc.), care, toate, au impact asupra relațiilor interpersonale, a climatului social și implicit asupra sănătății.

Scopul general al proiectului include, de asemenea, explorarea diverselor boli, a mijloacelor de prevenire și a stilului de viață sănătos în contextul vieții de azi.

Vasile Baghiu este scriitor, creatorul „himerismului poetic“, autor al mai multor volume de poezie și proză, fondator al primei reviste de educație pentru sănătate din România, autor, de asemenea, de manuale de specialitate medicală, prezent cu traduceri din opera sa în diferite spații culturale din străinătate.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments