miercuri, aprilie 10, 2024
AcasăActualitateElevii de la C.S.E.I. „Alexandru Roșca”, campioni și vicecampioni naționali la baschet

Elevii de la C.S.E.I. „Alexandru Roșca”, campioni și vicecampioni naționali la baschet

9 medalii, dintre care 4 de aur și 5 de argint, au obținut cei 9 elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț, participanți la întrecerile etapei finale a Campionatul Național de Baschet-Abilități individuale. Competiția a avut loc, în perioada 23-25 septembrie, la Bistrița-Năsăud, și a reunit la start 82 de sportivi, fete și băieți, de la 17 cluburi sportive și școli speciale din 15 județe.

Formată din Florentina Avăcăriței, Valentina Stoian, Bianca Alecsa, Veronica Ungureanu, Brândușa Ursu, Maria Tudosă, Petrișor Olaru, Matei Manolache și Mihai Ungureanu, echipa pietreană a participat la toate cele trei probe impuse: aruncare la punct fix, dribling pe 10 metri și aruncare la coșul de baschet, din șase zone diferite.

`„Fiecare sportiv a susținut câte trei probe individuale de concurs, atât în cadrul etapei preliminare, cât și în finala Campionatului Național. Elevii noștri sunt pregătiți de doamna profesor Georgeta Tanasă, domnul profesor Mircea Anton şi au fost însoţiţi de doamna instructor de educaţie Liliana Văideanu. Totodată, fetele au susținut și demonstrații de gimnastică artistică și majorete”, a spus profesoara Irina Bălțătescu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț.

Evenimentul, derulat în cadrul Proiectului „Să creștem sănătos prin baschet”, a fost finanțat de Federația Română de Baschet și coordonat de Special Olympics România.

Violeta MOȘU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments