duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate„De ce este sănătos să facem mișcare?“, tema celei de-a doua întâlniri...

„De ce este sănătos să facem mișcare?“, tema celei de-a doua întâlniri pentru „Cultura sănătății“, la Biblioteca Județeană

Cea de-a doua întâlnire din cadrul prelegerilor-dialogale cu genericul „Cultura sănătății“ susținute de psihologul și scriitorul Vasile Baghiu la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț are ca temă „De ce este sănătos să facem mișcare?“ și se va desfășura joi, 29 septembrie 2022, de la ora 13:00.

Invitatul ediției este sociologul Sorin Sârbu.

Promotorul proiectului „Cultura sănătății“ este scriitorul Vasile Baghiu, psiholog la Direcția de Sănătate Publică Neamț (director: Radu Eugen Firăstrău), Compartimentul de Evaluare și Promovarea Sănătății (șef compartiment: dr. Daniela Marcoci). Scopul proiectului este informarea elevilor, părinților, cadrelor didactice și a populației în general cu privire la conceptul de sănătate, nu numai în înțelesul lui de absență a bolii, ci mai ales de stare de bine, având mai multe aspecte principale: biologic-medical, psihologic, emoțional, social, profesional, cultural, spiritual, comunicațional etc.), cu determinanții sănătății (stilul de viață, moștenirea genetică, mediul, serviciile de sănătate etc.).

Informații vor fi oferite și în legătură cu o serie dintre cele mai importante valori ale vieții (onestitatea, prietenia, dragostea, familia, respectul, empatia, disciplina, curajul, educația, fair-play-ul cultura etc.), care, toate, au impact asupra relațiilor interpersonale, a climatului social și implicit asupra sănătății.

Scopul general al proiectului include, de asemenea, explorarea diverselor boli, a mijloacelor de prevenire și a stilului de viață sănătos în contextul vieții de azi.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments