marți, iulie 16, 2024
AcasăActualitate„Laboratorul curiozității”, la Muzeul de Științe Naturale din Piatra-Neamț

„Laboratorul curiozității”, la Muzeul de Științe Naturale din Piatra-Neamț

Eventera și Complexul Muzeal Național Neamț te invită în „Laboratorul curiozității”, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, în cadrul Muzeului de Științe Naturale din Piatra-Neamț. Expoziția este adresată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani și își propune să le ofere acestora o experiență educațională non-formală care să le deschidă simțurile pentru știință.

În perioada 27 septembrie – 7 octombrie, din oră în oră în intervalul 9:00-17:00, vă invităm la Muzeul de Științe Naturale Piatra Neamț să descoperim știința interactiv și distractiv. În zona de biologie vom descoperi cum funcționează organele de simț, ce curiozități ascunde corpul uman, vom analiza pe baza unei instalații interactive cum funcționează creierul. Tot aici vom vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, ne vom testa simțurile, vom descoperi printr-un microscop părți din lumea vie precum sângele de broască sau piciorul de muscă.

Turul ghidat în „Laboratorul curiozității” va continua cu o serie de experimente de fizică, mecanică, optică și acustică. Aici vom face curcubeie, vom îmbina puzzle-uri cu oglinzi sau vom îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică vedem invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous. De asemenea vom afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, vom desena cu un pendulul gravitațional și vom aprinde becuri cu o bobină Tesla. La final îi provocăm pe copii își testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor față de domeniile științei. În „Laboratorul curiozității” ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. Expozițiile „Laborator” au fost organizate în peste 10 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 30.000 de copii, alături de cadre didactice și de profesori.

Un  tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 9:00-17:00. Prețul unui bilet este de 13 lei de persoană.

Pentru rezervări puteți suna la 0766704668, puteți trimite mesaje folosind WhatsApp,  sau puteți trimite e-mail la contact.eventera@gmail.com, iar pentru mai multe informații despre desfășurarea expoziției puteți vizita pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.          

„Laboratorul curiozității” este un eveniment conceput și organizat de Eventera și Doti. În Piatra Neamț parteneri în organizare sunt Complexul Muzeal Național Neamț și Consiliul Județean Neamț. Partenerii media sunt: Jurnal FM, Radio România Actualități, TVR Iași și Trinitas TV.

Camelia Cojan, manager general Eventera S.R.L.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments