duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateLiceul „Victor Brauner” organizează recitalul „Amintirile unei nopți de vară”

Liceul „Victor Brauner” organizează recitalul „Amintirile unei nopți de vară”

Sala „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț găzduiește, vineri, 19 august, cu începere de la ora 19:00, recitalul Simonei Bedea Furdui, cu participarea absolventului liceului, Rareș Bonciu. La pian, conf. univ. dr. Mihaela Spiridon.

Simona Bedea Furdui, absolventă a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, și-a început cariera de soprană lirică pe scena Operei din Cluj. Cariera artistică a fost dublată de cea pedagogică, în calitate de profesor de canto și interpretare la secția de muzică a Facultății de Arte din Oradea. Doamna Simona Bedea Furdui a apărut în peste 500 de concerte pe scenele românești și europene, în roluri reprezentative de soprană lirică: Margareta (Ch. Gounod, Faust), Mimi (G. Puccini, Boema), Micaela (G. Bizet, Carmen), Donna Ana și Donna Elvira (W.A. Mozart, Don Giovanni), Adina (G. Donizzetti, Elixirul dragostei).

Rareș Bonciu, absolvent al Liceului „Victor Brauner”, este student la Universitatea Națională de Muzică din București și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța. Rareș este membru al Grupului Psaltic „Sfântul Gheorghe Pelerinul” și tenor secund în Corala „Heruvimii” a bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Piatra-Neamț. La vârsta de 14 ani Rareș a început să ia lecții de canto clasic sub îndrumarea doamnei profesoare Narcisa Pavel, îndrăgostindu-se de operă. A cântat pe scena Ateneului din Bacău ca solist vocal cu Orchestra de cameră „Grandissimo” și a obținut mențiune la Olimpiada Națională de interpretare muzicală de la Timișoara, la canto clasic.

Mihaela Spiridon este absolventă a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, secția pian, și conferențiar universitar al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj – Extensia Piatra-Neamț. Doamna Mihaela Spiridon este un pianist cu experiență bogată, susținând recitaluri în compania unor nume consacrate ale artei interpretative europene. Între realizări se numără inițierea Concursului Internațional de pian „Carl Czerny” și a Concursului Internațional de vioară „Ion Voicu”, precum și coordonarea programului Festivalului Internațional „Vacanțe Muzicale” la Piatra-Neamț.

Vă așteptăm cu drag să ascultați arii celebre din opere, operete și musicaluri, muzică sacră, canțonete!

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

(Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments