sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateRecital de canto Rareș Bonciu, la Biblioteca Județeană

Recital de canto Rareș Bonciu, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, un recital de canto al lui Rareș Bonciu și al invitaților lui, miercuri, 25 mai 2022, de la ora 17:00, în Sala Cupola.

Invitații speciali sunt Elena Corfu, elevă în clasa a XI-a și Roberta Borcea, elevă în clasa a X-a, clasa de canto clasic a profesoarei Olguța Toma din cadrul Liceului de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț. La pian va interpreta prof. Adrian Stroici.

Rareș Bonciu, proaspăt absolvent al Liceului de Arte „Victor Brauner“, se trage dintr-o familie muzicală și încă de mic copil a fost apropiat de muzică, fiind cunoscut drept un copil talentat. La vârsta de 12 ani, atunci când a devenit mai apropiat de biserică, a cunoscut și iubirea față de muzica psaltică, deși la vârsta de 14 ani a început a studia canto clasic la Liceul de Arte. A studiat repertoriul său cu mare dragoste față de muzica clasică, participând la concursuri și cântând la diverse recitaluri și evenimente. În anul 2020, iubirea sa față de muzica psaltică a revenit și a înființat, împreună cu elevii Liceul Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ Piatra-Neamț, un grup de muzică psaltică, pe care acesta l-a și dirijat. În prezent, Rareș este tenor secund în Corala Heruvimii a Bisericii Sfântului Ioan din Mărăței.

Dragostea pentru muzică este atât de puternică încât Rareș își dorește să continue studiul muzicii întreaga sa viață.

În anul 2022 a participat la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicala din Timișoara, obținând o mențiune.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments