A doua ediție a Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu” la baschet

Asociația Culturală „Arte.Ro” din Piatra-Neamț, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț, prin Punctul de Lectură și Împrumut Speranța, și Palatul Copiilor Piatra-Neamț, a organizat a doua ediție a Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu”, competiție de baschet, abilităţi individuale. Evenimentul a avut loc în această dimineață (marți, 24 mai 2022), pe terenul de sport al C.S.E.I. „Alexandru Roșca”. Începând cu această ediție, concursul a avut caracter județean, la întreceri participând 40 de elevi ai C.S.E.I. „Alexandru Roșca” Piatra-Neamț, C.S.E.I. Roman, C.S.E.I. Tg. Neamț și ai Școli Speciale Profesionale din comuna Ștefan Cel Mare.

Dr. Sorin Ciobanu prețuia valorile pure ale sufletului. Iubea foarte mult copiii și era generos cu toată lumea. Așa a fost dr. Sorin Ciobanu, cât a trăit între noi. Vreau să vă felicit pentru felul în care aţi jucat şi cum v-aţi comportat. Ne bucurăm că am putut organiza a doua ediție a acestei competiții. Mulțumim doamnei directoare Irina Bălțătescu și doamnei profesoare Georgeta Tanasă pentru organizare, echipelor participante, antrenorilor și arbitrilor”, a spus dr. Mariana Ciobanu, vicepreședintele Asociației Culturale „Arte.Ro”.

Ne bucurăm că a fost o zi frumoasă din toate punctele de vedere. Îi mulțumim doamnei doctor Mariana Ciobanu, pentru organizarea acestei a II-a ediții a Memorialului „Dr. Sorin Ciobanu”. Mulțumiri aducem arbitrilor, domnilor profesori Lenuța Dabija și Constantin Vernica, doamnei profesoare Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro”, doamnei profesoare Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu” Neamț, prietenului nostru drag, domnul director Dan Marian Lospa, domnului inginer Cătălin Ciobanu, fratele regretatului doctor Sorin Ciobanu, domnului profesor Ioan Milea, directorul Palatului Copiilor din Piatra-Neamț. De asemenea, mulțumim cadrelor didactice din școala noastră, în mod special, doamnei profesoare Georgeta Tanasă, un Om special, un cadru didactic model!”, a afirmat prof. Irina Bălțătescu, directorul C.S.E.I. „Alexandru Roșca”.

Elevii C.S.E.I. „Alexandru Roșca” Piatra-Neamț și ai Școlii Profesionale Speciale din comuna Ștefan cel Mare, pe lângă reprezentațiile de baschet, au susținut și demonstrații de gimnastică artistică și majorete.

Doctorul Sorin Ciobanu credea în sufletul bun al oamenilor. Credea în responsabilitatea acțiunilor. Noi, colegii lui de la Liceul „Petru Rareș”, l-am admirat pentru inteligența și bunătatea sa. Mulțumim doamnei doctor Mariana Ciobanu și fratelui doctorului Sorin Ciobanu, Cătălin Ciobanu, doamnelor profesoare Cristina Petrariu, Mihaela Mereuță, Lenuța Dabija și domnului profesor Constantin Vernica, pentru inițiativă și implicare. Mulțumim, de asemenea, doamnei directoare Irina Bălțătescu pentru admirabilele gesturi de încredere și susținere”, a afirmat prof. Georgeta Tanasă de la C.S.E.I. „Aleandru Roșca”din Piatra-Neamț.

Începând cu luna septembrie a anului 2020, odată cu împlinirea a 35 de ani de ecografie în Neamț, Ministerul Sănătății a ratificat atribuirea numelui doctorului Sorin Ciobanu, Laboratorului de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, în semn de recunoaștere a meritelor sale în domeniul medicinei.

Pasionat de istorie, medicul Sorin Ciobanu a colecționat, de-a lungul anilor anilor, sute de obiecte vechi. O altă pasiune a sa a fost baschetul, în perioada liceului („Petru Rareș”, 1967-1971) fiind component al echipei de baschet a Școlii Sportive de Elevi din Piatra-Neamț (antrenor, prof. Constantin Săvinescu). La 24 martie 2022 s-au împlinit șase ani de la plecarea sa într-o lume mai bună.

Participanții au fost recompensați cu diplome, medalii, trofee, tricouri și mingi de baschet oferite de medicul Mariana Ciobanu, sponsorul evenimentului.

Violeta MOȘU