luni, iulie 15, 2024
AcasăUncategorizedBiblioteca Județeană a onorat moștenirea activistului Martin Luther King

Biblioteca Județeană a onorat moștenirea activistului Martin Luther King

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț s-a alăturat și anul acesta proiectului 4/4PentruPrieteni, un eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională.

Astfel, Secția de carte pentru copii & Ludoteca „Ion Creangă“ a desfășurat, sub genericul „Martin Luther King Jr.: omul care a luptat pentru egalitatea drepturilor“, mai multe ateliere în mai multe locuri. Atelierele de lectură și dialog, de jocuri logico-educative și creative de primăvară au avut ca scop prezentarea vieții dr. Martin Luther King, Jr., prin valorificarea și popularizarea volumelor existente în colecțiile bibliotecii, luni, 4 aprilie (4/4), în cadrul secției și în intervalul orar 9-11. De asemenea, au avut loc discuții libere despre întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții, în conformitate cu Martin Luther King: „Ce faci pentru ceilalți?“ (Ce fapte bune putem face pentru cei din jurul nostru și cum trebuie să răspundem cu dragoste tuturor provocărilor din viața noastră?). După-amiază, aceste ateliere au fost susținute la Centrul pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț și la Complex de Servicii „Ozana“ Târgu-Neamț.

De asemenea, Filiala de carte străină a susținut întâlnirea „Voluntarii bibliotecii în sprijinul persoanelor nevăzătoare“, joi 7 aprilie 2022, în cadrul aceluiași eveniment 4/4 Pentru Prieteni, organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite în România și Consiliile Americane pentru Educație Internațională. Invitații au fost persoane cu deficiențe de vedere și însoțitorii lor, membri ai Asociației „Alternative pentru fiecare“ Piatra-Neamț.

În cadrul activității, a fost transmis mesajul referitor la beneficiile voluntariatului, reprezentativ pentru personalitatea lui Martin Luther King. De asemenea, a fost oferită o donație de carte în limba engleză și în limba română, însoțită de CD-uri audio, în scopul promovării lecturii, recreerii și asimilării unor cunoștințe de bază în limba engleză, au fost audiate, spre exemplificare, câteva expresii de conversație uzuală în limba engleză, cu explicații și sprijin din partea bibliotecarilor voluntari și au fost prezentate și audiate CD-uri Daisy accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere (lecturi reprezentative din literatura americană și literatura română).

Proiectul 4/4 Pentru Prieteni este inițiat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education, prin care este onorată moștenirea impresionantă lăsată de dr. Martin Luther King, Jr. Totodată, se celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. (https://americancouncils.ro/44pentruprieteni/).

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments