O nouă premieră la Teatrul Tineretului: „MITH SHOW. O istorie a neîncrederii”

Afiș: Benedek Levente

Teatrul Tineretului anunță o nouă premieră în actuala stagiune: „MITH SHOW. O istorie a neîncrederii”, în regia lui David Schwartz, pe un text scris de Daniel Chirilă.

Primele reprezentații vor avea loc în zilele de 1, 2 și 3 aprilie, cu începere de la ora 19:00.

regie: David Schwartz
text: Daniel Chirilă
scenografie: Alina Herescu
mișcare scenică: Paul Dunca / Paula Dunker
muzică: Paul-Ovidiu Cosovanu
lighting design & video: Cristian Niculescu
grafică: Levente Benedek

cu: Loredana Grigoriu și Paul-Ovidiu Cosovanu
voce: Gina Gulai

regizor tehnic: Cristian Ionescu

durata: 1h 30 min.

Istoria predată și perpetuată din generație în generație tratează evenimentele dintr-o perspectivă științifică, ajungând de cele mai multe ori să diminueze importanța istoriilor personale, acele narațiuni individuale care clădesc comunitățile din care facem parte. Trăim, de asemenea, într-o epocă a informației, una în care fiecare își poate alege propriul mod de a se raporta la istorie, ceea ce adesea provoacă opoziții sociale.

„MYTH SHOW. O istorie a neîncrederii” explorează modul în care membrii unei comunități se raportează la episoade majore ale istoriei recente, de la contemporanii evenimentelor din 1907, la cei care au fost muncitori ai Platformei Industriale Săvinești și care au resimțit din plin efectele tranziției postcomuniste și până la cei care experimentează învățământul online.

„La începutul documentării pentru acest spectacol, am pornit împreună cu Daniel Chirilă, precum Myth și Math, povestitoarea și statisticianul din MYTH SHOW, să documentăm relația diferiților oameni din Neamț cu conflictele din istoria recentă și cu tensiunile societății de astăzi. Într-o perioadă în care mai nimeni nu crede nimic din ceea ce spun politicienii sau mass-media, în care fiecare are propria versiune „adevărată” asupra oricărui eveniment socio-politic, de la pandemie la război, a devenit limpede că principalul vector care unește mărturiile și experiențele tuturor este neîncrederea. Nu doar o neîncredere sedimentată de generații în „celălalt” (de altă etnie, de altă religie, cu altă poziție socială etc.). Ci o neîncredere fundamentală în proiectul de societate în ansamblu – în orice instituție, de la guvern la biserică și de la spital la… teatru. Cum s-a ajuns aici?”  (David Schwartz, regizor)

Biletele pot fi achiziționate aici: www.bilete.ro/myth-show-o-istorie-a-neincrederii/ Pentru informații și rezervări: 0756698978

(Teatrul Tineretului Piatra-Neamț)