miercuri, iulie 24, 2024
AcasăActualitateIon Paladi revine la Piatra-Neamț- Concert „De la Dragobete pân’ la mărțișor”

Ion Paladi revine la Piatra-Neamț- Concert „De la Dragobete pân’ la mărțișor”

Începând cu ziua de Dragobete, românii din vechime celebrau primăvara. Denumit în popor şi Cap de Primăvară, deschizătorul dragostei şi bunei dispoziţii pe plaiurile carpatice, este identificat cu zeul Cupidon, divinitate a dragostei în mitologia romană, cu Eros, zeul iubirii în mitologia greacă, şi cu Năvalnicul, personificare a dragostei pătimaşe în mitologia românească.

Plecând de la sărbătoarea de Dragobete, de la vremea în care păsările se strâng în stoluri, ciripesc, se împerechează şi încep să-şi construiască cuiburile, Centrul pentru cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ iniţiază un eveniment cultural artistic în care în prim-plan se va afla bucuria sosirii primăverii, a acestui anotimp al renaşterii naturii şi a omului, al primenirii sufleteşti.

Concertul, intitulat DE LA DRAGOBETE PÂN’ LA MĂRŢIŞOR, va fi susţinut de membrii Ansamblului Folcloric „Floricică de la munte” şi de invitatul de onoare, îndrăgitul interpret al folclorului din Basarabia, Ion Paladi.
Spectacolul va avea loc vineri, 4 martie 2022, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamţ, cu începere de la ora 17:00.
______________________
IMPORTANT!
Prețul invitației este de 50 lei (1 loc). Intrarea se va face pe bază de invitaţie (care poate fi achiziţionată de la secretariatul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ/Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț), cu respectarea condiţiilor sanitare impuse de legislaţia în vigoare.

(Centrul pentru cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments