Expoziția de arte plastice „Grădina mea secretă“, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în colaborare cu Asociația Culturală „Arte.Ro“ și Palatul Copiilor din Piatra-Neamț, organizează expoziția de arte plastice „Grădina mea secretă“, având ca temă studiul și interpretarea formelor vegetale, în perioada 5 noiembrie-10 decembrie 2021, în Sala Cupola. Lucrările sunt realizate de elevii profesoarei Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro“ și coordonatorul Cercului de Pictură II din cadrul Palatului Copiilor din Piatra-Neamț.

Manifestarea expozițională propune publicului o serie de peste 70 de experimente de atelier ale acestor talentați tineri artiști, cu vârste cuprinse între 7-18 ani, după cum precizează prof. Cristina Petrariu.

Concepută ca un exercițiu de exprimare plastică aflat la limita dintre studiul/interpretarea naturii și ilustrația botanică, expoziția aduce în lumină subiecte florale realizate în tehnici artistice diverse. Apropierea autorilor de această temă a fost pregătită minuțios, fapt redat și de varietatea mediilor de lucru – desen în cărbune, creion, pastel, tehnici mixte, acuarelă, acrilic, creioane colorate – din care se observă originalitatea tehnică și de interpretare a formelor.

Tije și petale creează emoţii, modelează forme din culoare, ca o reverență pioasă în faţa frumuseţii naturii. Există o respiraţie secretă a naturii, un abur, nevăzut, al plantelor și vietăților, din care se pot deduce valorile spirituale ale unui întreg univers vegetal“, a explicat Cristina Petrariu.

Expoziția poate fi vizitată în timpul programului de lucru cu publicul al bibliotecii, cu respectarea dispozițiilor în vigoare.

(Asociația Culturală „Arte.Ro”)