miercuri, iulie 24, 2024
AcasăUncategorizedExpoziția de arte plastice „Grădina mea secretă“, la Biblioteca Județeană

Expoziția de arte plastice „Grădina mea secretă“, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în colaborare cu Asociația Culturală „Arte.Ro“ și Palatul Copiilor din Piatra-Neamț, organizează expoziția de arte plastice „Grădina mea secretă“, având ca temă studiul și interpretarea formelor vegetale, în perioada 5 noiembrie-10 decembrie 2021, în Sala Cupola. Lucrările sunt realizate de elevii profesoarei Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro“ și coordonatorul Cercului de Pictură II din cadrul Palatului Copiilor din Piatra-Neamț.

Manifestarea expozițională propune publicului o serie de peste 70 de experimente de atelier ale acestor talentați tineri artiști, cu vârste cuprinse între 7-18 ani, după cum precizează prof. Cristina Petrariu.

Concepută ca un exercițiu de exprimare plastică aflat la limita dintre studiul/interpretarea naturii și ilustrația botanică, expoziția aduce în lumină subiecte florale realizate în tehnici artistice diverse. Apropierea autorilor de această temă a fost pregătită minuțios, fapt redat și de varietatea mediilor de lucru – desen în cărbune, creion, pastel, tehnici mixte, acuarelă, acrilic, creioane colorate – din care se observă originalitatea tehnică și de interpretare a formelor.

Tije și petale creează emoţii, modelează forme din culoare, ca o reverență pioasă în faţa frumuseţii naturii. Există o respiraţie secretă a naturii, un abur, nevăzut, al plantelor și vietăților, din care se pot deduce valorile spirituale ale unui întreg univers vegetal“, a explicat Cristina Petrariu.

Expoziția poate fi vizitată în timpul programului de lucru cu publicul al bibliotecii, cu respectarea dispozițiilor în vigoare.

(Asociația Culturală „Arte.Ro”)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments