marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitateFilmul „Întregalde”, proiecție de gală la Cinema Mon Amour

Filmul „Întregalde”, proiecție de gală la Cinema Mon Amour

Cea mai recentă producție cinematografică românească – Întregalde – se va bucura de o proiecție specială și la Piatra-Neamț, la Cinema Mon Amour. Aceasta va avea loc sâmbătă, 14 august, începând cu ora 20:00, invitații speciali ai evenimentului fiind regizorul Radu Muntean și directorul de imagine Tudor Vladimir Panduru.

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Este un film în care altruismul personajelor principale, cu care acestea pornesc la pachet la începutul poveștii, e pus la încercare atunci când se pune problema propriei lor supraviețuiri. Natura, cu pădurea întunecată, noroiul, gaterul abandonat, văile către nimic, este aproape un personaj în film”, afirmă Radu Muntean.

Spectatorii îi vor putea revedea pe mare ecran pe Maria Popistaşu (Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (Sieranevada, Urma) şi Alex Bogdan (Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc), alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

Cred că este un film în care personajele și natura au partituri egale și foarte frumos armonizate. O să fie foarte plăcut să îl urmăriți pe Luca Sabin, un actor amator care se descurcă minunat în rolul lui Kente, bătrânul tăietor de lemne”spune Maria Popistașu.

Întregalde este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean, cunoscut în țară dar și peste hotare pentru Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

Filmul este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu. Imaginea aparține pietreanului Tudor Vladimir Panduru.

Biletele se pot achiziţiona în format fizic (Cinema Mon Amour) sau on-line: Bilete la ÎNTREGALDE

(Cinema Mon Amour)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments