Concurs de texte literare publicate în volum de Eikon, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Editura Eikon, organizează Concursul de creație Eikon, ce are drept scop publicarea într-un volum antologic a celor mai bune texte literare înscrise și lansarea acestui volum în cadrul Târgului de carte Libris Neamț, în perioada 23-26 septembrie 2021.

Concursul este deschis tuturor rezidenților în România, cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 ani. Fiecare concurent poate participa cu cel mult patru creații literare proprii, câte una din fiecare dintre genurile acceptate – poezie, proză, eseu, teatru.

Regulamentului concursului va fi prezentat pe site-ul internet al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț, http://www.bibgtkneamt.ro/, și pe rețelele mass-media.

Prima etapă a calendarului concursului va fi înscrierea participanților la atelierele de scriere creativă organizate de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț la Secția de Carte pentru Copii și Ludotecă „Ion Creangă“, în perioada 3-10 august 2021. Atelier de scriere creativă vor fi susținut de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în perioada 10-30 august 2021.

Vor urma selectarea și trimiterea textelor la adresa de e-mail concurs@edituraeikon.ro, până la data de 6 septembrie 2021, jurizarea și stabilirea câștigătorilor, la 9 septembrie 2021, și, în final, premierea câștigătorilor și lansarea volumului în cadrul Târgului de carte Libris Neamț din perioada 23-26 septembrie 2021.

Vor intra în Concurs lucrările care au următoarele caracteristici:

– maximum 15 pagini A4;

– scrise în limba română, cu folosirea obligatorie a diacriticelor;

– fontul trebuie să fie Times New Roman;

– dimensiunea fontului: 12;

– spațierea: 1,5 (line spacing);

– aliniere: Justify (stânga-dreapta).

În partea de sus a fiecărei lucrări (antet) participanții vor trece prenumele și numele. Lucrările trebuie însoțite de: datele de contact ale participanților (nume, prenume, adresa, CNP, adresa de e-mail, telefon); fotografia tip portret a participantului (minimum 300 dpi), anexată în e-mailul trimis pe adresa menționată.

Câștigătorii vor fi desemnați de juriul compus din Christian Crăciun, Vianu Mureșan, Valentin Ajder, Maria Tutunaru, Simona Poclid, Dan Iacob.

Numele câștigătorilor Concursului vor fi anunțate pe site-urile internet ale partenerilor, precum și pe rețelele de socializare, pe data de 23 septembrie.

Participarea la concurs este gratuită.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)