joi, aprilie 11, 2024
AcasăActualitateÎnscrieri pentru Biblioteca de vacanță, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“

Înscrieri pentru Biblioteca de vacanță, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ organizează, pe parcursul lunilor iulie și august,  Biblioteca de Vacanță, în cadrul Secției de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“.

Vor fi alcătuite 10 grupe, de câte maxim 10 copii, astfel:

Grupa mică, copii cu vârste cuprinse între 5-8 ani

5-8 iulie

19-22 iulie

2-5 august

16-19 august

30 august – 2 septembrie

Grupa mare, copii cu vârste cuprinse între 9-13 ani

12-15 iulie

26-29 iulie

9-12 august

23-26 august

6-9 septembrie

Atelierele pentru fiecare grupă se vor desfășura de luni până joi, între orele 11:00 – 13:00.

Înscrierile se fac la Secția de Carte pentru Copii & Ludotecă „Ion Creangă“ sau pe adresa de email bibcopneamt@yahoo.com. Taxa de participare este de 16 lei/copil, sumă cu care vor fi achiziționate materialele necesare desfășurării atelierelor.

Copiii vor avea posibilitatea să participe la un program diversificat de activități de educare prin joc, creație, socializare și comunicare. Proiectul Biblioteca de Vacanță își propune stimularea interesului pentru lectură și formarea unei atitudini de grijă față de carte; cultivarea expresivității vorbirii și a imaginației; valorificarea potențialului creativ; dezvoltarea spiritului de observație; stimularea inițiativei; formarea deprinderilor de lucru și dezvoltarea atenției; însușirea facilă și plăcută, a informațiilor; dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, solidaritate, fairplay; asumarea unor responsabilități; utilizarea timpului liber în mod organizat și într-un mediu de formare adecvat particularităților de vârstă ale copiilor; dezvoltarea interesului copiilor/tinerilor de a accesa serviciile de bibliotecă prin activități de documentare, informare, formativ-educative și recreative.

Pentru fiecare serie de copii se vor organiza ateliere creative, ateliere de lectură, sesiuni de experimente și incursiuni în istorie, dar și în lumea animalelor.

Se va avea în vedere respectarea normelor de protecție împotriva COVID-19: purtarea măștilor și dezinfectarea spațiului de lucru.

(Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments