Festivalul de Minihandbal „Mircea Fleșeriu”, ediția 2021

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț organizează, în acest an, o nouă ediție a Festivalului Național de Minihandbal. Începând cu această ediție, manifestarea poartă numele regretatului om de handbal Mircea Fleșeriu.

Mircea Fleșeriu a fost angajat al DJST Neamț, iar în 1996 a fost inițiatorul acestui eveniment, colaborând la vremea respectivă cu fosta noastră colegă, Lenuța Dabija. Am ales, la zece ani de la decesul lui Mircea Fleșeriu, să dăm competiției noastre acest nume. Asta pentru că merită, pentru că a făcut din festivalul nostru unul de tradiție, dar și pentru a nu se confunda cu Festivalul Național de Minihandbal organizat de Federația Română de Handbal de câțiva ani încoace. Ne bucurăm în acest an de prezența a șase cluburi și asociații sportive, care vor avea în concurs mai multe echipe și circa 200 de copii”, a declarat Gheorghe Paisa, directorul DJST Neamț.

Mircea Fleșeriu a fost inspector în cadrul DJST Neamț, a fost arbitru de Divizia A (actuala Ligă Națională), observator din partea Federației Române de Handbal pentru arbitri și președinte al Asociației Județene de Handbal Neamț.

Au confirmat prezența la manifestare cluburile: CS Handbal Art Galați (antrenor, Gabriela Talabă), ACS Preventis Iași (antrenor, Mihai Timofte), CS OK Sport Onești (antrenor, Corneliu Sburlan), LPS Roman (antrenori, Tereza Tamaș Pîslaru și Ionuț Șoiman), LPS Piatra-Neamț (antrenori, Răzvan Caba, Adriana Caba și Florin Drăgoi) și AS Sportul Piatra-Neamț (antrenor, Daniel Praiu, colaboratori, Ionuț Ifrim și Marcel Mihalcea).

Jocurile vor avea loc în Sala Ceahlăul, unde se vor amenaja două terenuri cu dimensiuni speciale pentru minihandbal în zilele de sâmbătă, 19 iunie 2021, și duminică, 20 iunie 2021.

Conform regulamentului competiției, meciurile vor fi fără rezultate, nu se va întocmi nici un clasament și nu se vor acorda premii individuale. Vor participa echipe alcătuite din copii de clasele a III-a și a IV-a, la Grupa Mare, și copii de clasa a II-a și mai mici, la Grupa Mică.

(Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț)