joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitatePreselecție pentru „Floricică de la munte” junior

Preselecție pentru „Floricică de la munte” junior

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează preselecție în vederea înființării unei noi formaţii, „Floricică de la munte” junior, care să cuprindă opt perechi de dansatori.

Sunt așteptați să participe la preselecţie tineri talentați în domeniului dansului popular cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani, cu aspect fizic plăcut, cu ținută artistică. Costumul popular este opțional.

Preselecția va avea loc în sala de repetiţii a Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” (strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ) în zilele de luni, 8 februarie, miercuri, 10 februarie, luni, 15 februarie şi miercuri 17 februarie 2021, începând de la ora 16:00.

Înscrierile nu presupun nici o taxă şi se fac zilnic, de luni până vineri (orele 8:00-16:00) la numărul de telefon 0233.21.40.26, sau la secretariatul instituţiei, strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ.

Vă așteptăm cu drag, dorindu-ne să promovăm împreună zestrea plaiurilor noastre – jocul popular, comoară a sufletului românesc!

***

PRESELECŢIE PENTRU „VEDETA POPULARĂ” DE LA TVR

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, partener de proiect cu TVR

Televiziunea Română caută o „Vedetă populară” în județul Neamț și partener în acest renumit proiect național este Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

Evenimentul, care va avea loc la Piatra-Neamț, se va desfășura pe data de 10 februarie, la Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, între orele 10 și 18.

La preselecție sunt așteptați toți cei care iubesc muzica populară și au împlinit vârsta de 16 ani.

În calitate de partener în acest grandios proiect național, ajuns la sezonul 6, ne onorează prezența la Piatra-Neamț a prestigioasei echipe a emisiunii urmărite de milioane de români!

Iubești muzica populară? Vrei să apari pe scenă? Vrei să ajungi vedetă populară? Pregătește-ți vocea, învinge-ți tracul și intră pe 10 februarie în competiție. Cel mai bun va învinge! Poți învinge chiar tu!

Concurenţii la preselecţie vor prezenta două melodii, o doină şi o piesă ritmată, la ultima acompaniamentul fiind înregistrat pe suport electronic.

***

ATELIER INEDIT – CUM SE PRODUCE SĂPUNUL DE CASĂ

Există obiecte, mai simple sau mai sofisticate, de care ne folosim zilnic, fie pentru a comunica (pix, tastatura computerului, telefon…), fie pentru divertisment (reviste, cărţi…), ori pentru igiena personală (periuţă, pieptene, diferite uleiuri şi creme…). Din ultima categorie face parte şi săpunul. Fiecare dintre noi, poate, ne-am întrebat cum se obţine acesta? Prin ce procedee chimice? Cu ce materii prime?

La o parte dintre aceste curiozităţi, prin intermediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, pot fi găsite răspunsuri. Astfel, sub genericul Secrete de frumuseţe de la bunica, instituţia noastră, în parteneriat cu firma Cosmetice naturale „Roua dimineţii”, organizează Atelierul de fabricat săpun de casă. Sub îndrumarea formatorului Simona Barna, inginer chimist, asistent universitar şi cercetător în cadrul Facultăţii de inginerie chimică şi Protecţia mediului, se poate pătrunde în fascinanta lume a industriei cosmetice.

Structurat în trei etape – teorie, formule, practică –, pe parcursul a opt ore, participanţii la acest atelier inedit vor descoperi paşii corecţi şi vor deprinde noţiunile ştiinţifice care stau la baza tehnicilor de formulare ideale pentru producerea săpunurilor solide, precum şi tipurile de ingrediente folosite, proporţia în care ele sunt utilizate.

Atelierul este proiectat pentru participarea a maximum şase cursanţi. Taxa de înscriere este de 150 de lei, fiind incluse suportul de curs, două săpunuri realizate, Diploma de participare, precum şi, pentru iubitorii de socializare, coffee break pregătit de organizatori.

Ineditul atelier de fabricat săpun de casă se va desfăşura sâmbătă, 13 februarie 2021, ora 10:00, la sediul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ.

Înscrierile pentru Atelier se pot face până în preziua evenimentului la telefon 0233.21.40.26 sau direct, la Secretariatul Centrului.

(Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments