luni, iulie 15, 2024
AcasăActualitateÎncepe ediția a patra a Concursului Regional „Un copil educat - un...

Începe ediția a patra a Concursului Regional „Un copil educat – un mediu curat”

* Întregul concept al concursului a fost regândit pentru mediul on-line. Pot participa elevi din toate colțurile lumii.

Concursul Regional Un copil educat – Un mediu curat aprobat de MEN, Poz. 1236, desfășurat la Școlile comunei Dumbrava Roșie/Neamț, a ajuns la ediția a IV-a. Pe lângă secțiunile deja cunoscute din anii anteriori, noutatea proiectului din acest an constă în secțiunea a IV-a a concursului: interpretare muzicală. Concursul de Interpretare muzicală are două secțiuni: muzică vocală și muzică instrumentală, cu următoarele subsecțiuni: muzică vocală – ansambluri corale și formații vocale sau soliști; muzică instrumentală – muzică de cameră, ansambluri instrumentale, orchestre și instrumente soliste. Întregul concept al concursului a fost regândit pentru mediul on-line; astfel, pot participa elevi din toate colțurile lumii. Regulamentul Concursului on-line de Interpretare Muzicală poate fi accesat aici: http://scldr.ro/concurs-regional-un-copil-educat-un-mediu-curat-editia-2020/

Înregistrările se trimit, conform regulamentului pe adresa concursuncopileducat@gmail.com, până la 30 mai 2020. Toate videoclipurile vor fi descărcate și postate pe o platformă de Alexandru Ploscaru, informaticianul Școlii Gimnaziale nr. 1 Dumbrava Roșie. Nu se percepe taxă de participare.

Juriul este format din mari personalități ale muzicii românești, tineri artiști și profesori merituoși.

Președintele juriului, prof. Carmen-Elena Blaga, inspector școlar Arte, este membru în Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional,  membru în comisii de lucru ale MEN, membru în jurii ale concursurilor naţionale şi internaţionale, evaluator. A desfășurat activităţi de voluntariat,  a organizat etapele judeţene şi zonale ale olimpiadelor şcolare de profil artistic, s-a implicat în organizarea olimpiadelor şcolare şi a altor activităţi educaţionale.

Prof. dr. Emanuel Pecingina, maestru corepetitor al Corului Naţional de cameră Madrigal Marin Constantin – Bucureşti, formator dirijori în cadrul Programului Național Cantus Mundi, madrigalist de onoare, discipol al maestrului Marin Constantin și dirijor secund al corului Național de cameră Madrigal, în timpul vieții maestrului Marin Constantin.

Prof. Lăcrămioara Pauliuc, dirijor de Ansamblu coral la Liceul de muzică Dinu Lipatti din București, membru Cantus Mundi, fondator și dirijor al mai multor coruri prestigioase din țară, aducând mereu trofee, rezultate excepționale, a susținut numeroase concerte pe scene mari ale lumii.

Prof. univ. dr. Emil Vișenescu este prim – clarinetist al Orchestrei  Filarmonicii „George Enescu” din București, fondator al Orchestrei de Cameră Ionel Perlea, artist activ al scenei naţionale şi internaţionale, susţinând numeroase concerte și recitaluri, atât în calitate de solist, cât şi ca membru al unor ansambluri de renume.

Andreea Dobia este pianist acompaniator în cadrul Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian – București, doctorand la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea domnului profesor universitar doctor Șerban-Dimitrie Soreanu; activează în concerte și recitaluri pe plan național și internațional în colaborare cu artiști vocali și instrumentiști.

Prof. Adrian Stroici, responsabil al catedrei de corepetiție de la Liceul de Arte Victor Brauner din Piatra-Neamț, pianist, compozitor, membru în Uniunea Compozitorilor din România, cu o bogată activitate concertistică, atât în țară, cât și în străinătate.

Profesor de canto clasic la Liceul de Arte Victor Brauner din Piatra-Neamț, Toma Olguța, șef de catedră, se remarcă prin implicarea permanentă în activitățile catedrei de canto și nu numai. Profesor coordonator al corului Harmony la Festivalul Județean – Reuniune Corală Nicolae Hanzu – 2019, a obținut mereu numeroase premii și trofee cu elevii pe care i-a pregătit.

Profesor de canto clasic la Liceul de Arte Victor Brauner, Elena-Narcisa Pavel, director artistic al Festivalului Internațional pentru copii și tineret Cântec de stea – 2013 – 2019, Piatra-Neamț, coordonator de proiect al Concursului Internațional de Interpretare Muzicală Emanuel Elenescu 2019, dă dovadă de spirit organizatoric și creativ.

 Prof. Simida Gherghe, activează în prezent la  Liceul de arte Victor Brauner la catedra de pian, având dublă specializare. Dirijor și fondator al corurilor de copii Cantassimo –Bacău, Celest Harmony – Galați, corepetitor și pianist a desfășurat numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate.

Sara Stroici, violonistă, doctorand la Universitatea Națională de Muzică București, a studiat sub îndrumarea regretatului maestru Anton Diaconu, ulterior în Austria, la clasa violonistului Georg Eggner. Ultimii ani de studii absolviți, sub îndrumarea doamnei profesor univ. dr. Elena Ovănescu-Pîrvu, au relevat o predilecție în abordarea repertoriului violonistic și cameral din prima jumătate a secolului al XX-lea.

Brândușa Balan, regizor de film, și-a aprofundat cunoștințele filmice alături de regizori emblematici, din cinematografia românească: maestrul comediei, Geo Saizescu, sau povestitorul documentarului de altădată, Alecu Croitoru, istoricul almanahului filmului românesc, Călin Căliman.    

Președintele concursului Un copil educat-un mediu curat, pentru toate secțiunile, este profesorul Marius Țuvichi, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Dumbrava Roșie din județul Neamț.

Prof. Lucreția Stroici

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments