sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitateGhid de supraviețuire, a doua premieră #SafeSpoTT

Ghid de supraviețuire, a doua premieră #SafeSpoTT

Teatrul Tineretului anunță premiera spectacolului Ghid de supraviețuire de Alexandra Bandac, regia Cristi Avram. Războiul perpetuu dintre elevii tocilari și cei „populari“ – acum într-o poveste cu final neașteptat. Despre prietenie, iresponsabilitate și maturitate. Despre mine și despre tine, despre ea și despre el, la 20 de ani de la terminarea liceului. „Ne-am propus un spectacol despre devenire, centrat pe ideea că experiențele din perioada liceului afectează adulții de mai târziu. Fenomenul de bullying, despre care se discută în mod susținut astăzi, este o practică ostilă frecventă ce lasă amprente în dezvoltarea mentală a adolescenților. Conflictul din trecut revine în prezent, căutând un deznodământ pentru a se cicatriza o rană încă nevindecată“. (Cristi Avram, regizor)

Reprezentațiile vor avea loc sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19:00 și duminică, 8 decembrie, de la ora 19.00: în Sala Mare, cu publicul pe scenă. La final, spectatorii au ocazia să intre în dialog cu echipa artistică a spectacolului. Reprezentația din ziua de 8 decembrie este oferită liceelor partenere în proiectul #SafeSpoTT.

Ghid de supraviețuire este al doilea spectacol produs în cadrul #SafeSpoTT, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Acest proiect promovează un spațiu sigur pentru dezbatere, destinat publicului tânăr, pe tema diversității și toleranței, prin producerea a trei spectacole de teatru educațional, bazate pe texte contemporane selectate în urma unui concurs adresat tinerilor dramaturgi. Textele din cadrul #SafeSpoTT vor fi publicate pe platforma LiterNet la sfârşitul proiectului. Spectacolele sunt realizate de echipe compuse din profesioniști sub 35 de ani (regizor, scenograf, sound/video designer, coregraf), secondate de asistenți voluntari, elevi de liceu. Astfel, aceștia pot urmări toate etapele producerii unui spectacol, de la idee la premieră. Spectacolele vor fi reprezentate sub forma unei stagiuni mobile în trei orașe din județul Neamț (Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț), în ideea dezvoltării unui public participativ.

Partenerii Teatrului Tineretului pentru #SafeSpoTT sunt: Asociația LiterNet, Asociația Estetica, Asociația T.E.T. Alexandria, Teatrul „Luceafărul” Iași, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț, Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

GHID DE SUPRAVIEȚUIRE

de Alexandra Bandac

regie: Cristi Avram

scenografie: Alexandra Budianu

video design: Andrei Botnaru

muzică: Adrian Mihai

Distribuția:

Elena: Adina Suciu

Teona: Maria Hibovski

Doamna profesoară de desen: Lucreția Mandric

Ally: Loredana Grigoriu

Bobi: Victor Giurescu

Elevi asistenți: Antonia Chiruţă (asistent regie), Rucsandra Sterpu (asistent dramaturgie), Anda-Iuliana Achiriloaiei (asistent scenografie), Magdalena Trofin (asistent regie tehnică), Ștefania Popa (asistent producție), Flavius Câmpanu (asistent lumini), Ema Apopei-Dumitru (asistent sunet) și Ana-Maria Butunoi (asistent promovare)

Recomandare: +12 ani

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Programul Teatrului Tineretului, în săptămâna 2-8 decembrie, mai include:

CLUBUL DE POVEȘTI // PREMIERĂ // Puiul de balaur, puiul de zmeu și puiul de om // de Florin Lăzărescu, regia Alexandru Mâzgăreanu // vineri, 6 decembrie, ora 11.00 // Sala Multimedia // +5ani // SOLD OUT

CLUBUL DE POVEȘTI // PREMIERĂ // Super! Sunt un gândac! // de Ciprian Măceșaru, regia Alexandru Mâzgăreanu // sâmbătă, 7 decembrie, ora 11.00 // Sala Multimedia // +5ani

Program Agenție Teatrală:
Luni-Vineri: 11-12 și 16-19
Sâmbătă- Duminică: 16-19
Telefon: 0233211.036, 0752149735
E-mail: rezervarebiletett@gmail.com

Bilete online: https://www.bilete.ro/categorii/teatru/teatrul-tineretului-piatra-neamt/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments