Tg. Neamț: Inaugurarea Centrului de Formare a cadrelor didactice „Moldova”

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a inaugurat luni, 18 noiembrie, Centrul de Formare a cadrelor didactice „Moldova”, amplasat în orașul Tg. Neamț, pe strada Mărășești, la nr. 175.

Centrul de Formare „Moldova” are un istoric sinuos, piatra sa de temelie fiind pusă în anul 1999. Atunci s-a aprobat, prin acordul Ministerului Finanțelor, ca obiectiv de investiții local, numit „Spațiu pentru practica școlară la Grupul Școlar Agricol Ion Creangă”, Tg. Neamț, obiectiv compus din două corpuri cu destinația de spații de cazare, de preparare  și servire a mesei, de depozitare alimente și corpul de vestiare.

În anul 2001, din considerente financiare, investiția a fost încredințată Ministerului Educației și Cercetării în vederea finanțării de la bugetul de stat, moment în care s-a schimbat și denumirea în „Centrul de Formare Cadre Didactice zona Moldova – Tg. Neamț’‘ .

În prezent, Centrul de Formare „Moldova” a fost deschis datorită investiției Ministerului Educației și Cercetării în reabilitarea acestuia, precum și datorită cedării de către Primăria Orașului Tg. Neamț a unei suprafețe de 7.500 de mp., teren aferent centrului de formare.

Odată cu inaugurarea generosului spațiu dedicat formării profesorilor, seria acestor activități a debutat cu formarea continuă a inspectorilor școlari, pe tema proiectelor europene și pe parcursul întregii săptămâni vor avea loc activitățile de formare prin cercuri pedagogice ale directorilor/directorilor adjuncți din județul Neamț.

Spațiul de formare va fi deschis comunității nemțene, în special, dar și altor instituții din țară care vor solicita servicii de acest tip.

(Inspectoratul Școlar Județean Neamț)